INSIDER

Koronavírus: 400 ezer idős ember van hatalmas veszélyben itthon

Még 400 ezer 60 évnél idősebb ember nem vette fel a védőoltást Magyarországon, pedig a koronavírus ellen beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg.
  • Szerző: Buster

A Rusvai Miklós virológus azt mondta, a jelenlegi adatok nagyjából megegyeznek az egy évvel ezelőttiekkel, de a kórházban ápoltak, lélegeztetőgépen lévők és az elhunytak között nagyon alacsony az oltottak száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A fertőzöttek száma mindenképpen növekedni fog – tette hozzá -, az oltás abban segít, hogy kevesebben kerüljenek kórházba, lélegeztetőgépre, illetve kevesebben haljanak bele a koronavírus okozta megbetegedés következményeibe. Rusvai Miklós elmondta: a nemzetközi trendek szerint világszerte már a hatodik hullámnál tartunk, ezek közül a harmadik volt a legerősebb, azóta csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek, halottak száma.

Fotó: MTI

Magyarországon is feltehetően a harmadik hullám volt a legerősebb, várhatóan a negyedik és a továbbiak egyre gyengébbek lesznek. Remélhetőleg két év alatt ez a vírus is „belesimul” a klasszikus koronavírusok, a náthavírusok trendjébe – tette hozzá a szakember, aki felhívta a figyelmet arra a szomorú tényre is, hogy hazánkban 400 ezer olyan 60 év feletti idős ember él, akik még nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást. Ők hatalmas veszélynek teszik ki magukat ezzel, hiszen éppen az ő korosztályuk az, amelyikre a legveszélyesebb a Covid19 megbetegedés.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?