INSIDER

Kölykök gyújtogattak Budapesten, videón az eredmény

A tűzoltókat is riasztották a lángokhoz, az egyik szemtanú állítja: 10-12 éves kölykök gyújtogattak.
  • Szerző: M. N.

Megdöbbentő dologról számolt be egy szemtanú a -nak. Elmondása szerint a IX. kerületi József Attila-lakótelep erdős területén az utóbbi időben a második gyújtogatás történik, az utóbbi alkalommal látta az elkövetőket is: gyerekek voltak… Lehet, hogy a karantén miatt unatkoznak?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Éppen kutyát sétáltattam, amikor megláttam, hogy az idősek otthona mögött a kis hídnál a fákkal szegélyezett részen mindent füst borít” – kezdte az egyik édesanya. „Amikor közelebb mentem, láttam, hogy 10-12 éves fiúk álldogálnak a füstben, majd amikor észrevettek, elrohantak. Nem hiszem el, hogy ennyire unatkoznak a karantén alatt, hogy fel kell gyújtaniuk az egész lakótelepet. Biztosan eszükbe sem jutott, hogy mi fog történni, ha belobban a növényzet és mindenre átterjed a tűz...”

Fotó: Ripost

Kollégáink kilátogattak a helyszínre, ahol más is megerősítette a gyújtogatást.

„Nagyon népszerű ez az erdőterület, mert itt szoktuk sétáltatni a kutyáinkat” – mesélte lapunknak Sponyol Szilvia. „Valóban történt gyújtogatás és a kutyás közösség rohant oda oltani a tüzet, hogy ne terjedjen végig az egész erdőn…”


Az eset kapcsán a megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

Fotó: Ripost

„20 négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, a kiérkezett tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A bejelentő azt mondta, füstöt lát” – közölte lapunkkal Kisdi Márk Máté sajtószóvivő.

És ezeket olvastad már?