INSIDER

Kivan a két villanyszerelő családja, kiengedik a gyilkosságok gyanúsítottját

Mindkét eltûnt villanyszerelő családja nyilatkozott a Ripostnak annak kapcsán, hogy a bíróság hétfőn elrendelte a megölésükkel gyanúsított vállalkozó házi őrizetét. Hatalmas a felháborodás.
  • Szerző: Ripost

A két villanyszerelő, Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos a mai napig nem kerültek elő, amibe szeretteik belebetegedtek. A két férfi rejtélyes eltűnésével kapcsolatban É. Imre vállalkozót nyereségvágyból elkövetett, szándékos emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, ám ez mégsem tűnik elegendőnek, hogy börtönben maradjon. Hétfőn a hosszas tárgyalást követően a bíró döbbenetes dolgot jelentett ki: É. Imre, április 11-én hazamehet a családjához. A döntés még nem jogerős, az ügyészség ugyanis fellebbezett. Ugyanakkor, azért sem engedik a férfit azonnal szabadon, mert letartóztatása csütörtökig tart. Az eltűnt villanyszerelők rokonai nem hagyták szó nélkül a történteket.


„Nagyon fel vagyok háborodva!”

– kezdte Orlik Vilmos felesége, Marika a %%-nak.

„Ha úgy gondolják, hogy nem ő tette és kiengedik házi őrizetbe, akkor kérdezzék már meg tőle, hogy hol vannak a férjeink! Azt mondta korábban, hogy külföldre kellett szökniük. Akkor a rendőrség miért nem ad ki egy nemzetközi körözést ellenük és hozzák őket haza? Álljon már meg a menet! Amíg Vilmosnak és Zolinak nincs joga visszatérnie a családjához, addig É. Imrének miért van?”– teszi fel elkeseredetten a kérdést a feleség.

Marika elmondása szerint még a sarki boltba is úgy ment a férfi, hogy hívta az asszonyt magával.

„Most, ha kiengedik Imrét és én is eltűnök, akkor meg azt fogják mondani, hogy Vilmos után mentem? Felháborító!”

– háborog a feleség.
Mácsik Zoltán családja hasonlóképpen reagált a történtekre. Mint mondták, ők is felháborítónak tartják, hogy egy gyilkosság gyanúsítottja kisétálhat a börtönből és hazamehet.

„Nagyon remélem, hogy ez még nem a végleges döntés és a gyanúsított börtönben marad. Amíg az én férjem nem tér haza, addig ő sem érdemli meg, hogy a családja körében lehessen. Bízom a jogban, az igazságos döntésben” – mondta a %%-nak Mácsik Márti.

Ahogy azt korábban a %% megírta, Mácsik Zoltán tavaly márciusban, míg Orlik Vilmos három éve tűnt el a vállalkozóval megbeszélt találkozójuk után.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?