Létrehozva: 2020.02.06.

Kínai koronavírus: megható, miért maradt Vuhanban a magyar férfi

Keresztes Zoltán csatlakozhatott volna a napokban Vuhanból kimenekített 7 magyarhoz – de ő nem jött haza a magyar külügy segítségével. Egészen megható oka van erre...

A szerelem legyőz minden akadályt – Keresztes Zoltán az élő példa rá, hogy a közhely igaz! A magyar zeneszerző 5 és fél éve él Vuhanban, de párjával, a kínai Feifeivel már lassan 8 éve szeretik egymást.

Ők hárman beszorultak a lakásba a fertőzött városban... Fotó: Keresztes Zoltán

Rengeteg nehézségen mentek keresztül, megküzdöttek a kulturális különbségekkel is, de ahogy Zoltán a Ripost-nak elmondta: a szerelem és az egymás iránt érzett kölcsönös tisztelet mindenen átsegítette őket. Amikor a városban kitört a koronavírus-járvány, és a sokmilliós Vuhan karantén alá került, aki tehette, elmenekült. Zoltán azonban nem a Magyarországra tartó repülőgéphez sietett, hanem kedvesével feltöltötte az éléskamrát.

„Megkeresett a magyar külügyminisztérium, de én megköszöntem a lehetőséget. Csak engem vittek volna haza, a szerelmem nem jöhetett volna velem. Nem volt kérdés, hogy vele maradok, egy pillanatra sem hagynám itt magára” – jelentette ki Zoltán.

A koronavírus ezrével szedi az áldozatait a kínai városban és környékén, így Vuhan tartományban már hetekkel ezelőtt kijárási tilalmat rendeltek el. Az emberek saját lakásuk foglyaivá váltak. Keresztes Zoltán igyekszik a legjobbat kihozni a helyzetből.

„Két hete nem hagytuk el a lakást. Nekem nem esik nehezemre elviselni a bezártságot, és még Feifei is jól bírja, csak szegény kutyát sajnálom. Rocky nem érti, hogy miért nem megyünk sétálni, kéne neki a tér. El sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen élményem lesz. Elképesztő, félelmetes egy ilyen hatalmas, sokmilliós, kihalt város: teljesen üresek az utcák, amik máskor hihetetlenül zsúfoltak. Én optimista típus vagyok, így ebből a helyzetből is a legjobbat igyekszem kihozni. Most több időnk jut egymásra, mint valaha, rengeteget beszélgetünk, főzünk, együtt tornázunk, még közelebb kerülünk egymáshoz” – mondta el Keresztes Zoltán, akinek a karantén ideje alatt a párja mellett a művészet a legnagyobb támasza.

Zenéket komponál és a Kínáról forgatott filmjén dolgozik. Igyekeznek normálisan élni a nem mindennapi hétköznapokat, de Zoltán bízik benne, hogy néhány hét múlva a kormány feloldja a kijárási tilalmat.

Feltöltötték az éléskamrát, de ki tudja, meddig lesz elég. Fotó: Keresztes Zoltán

„Felhalmoztunk élelmiszert úgy 4-6 hétre, remélem, elég lesz. A jó hír az, hogy kinyitottak pár nagy élelmiszer lerakatot, de reméljük, hogy hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba” – fejezte be a magyar zeneszerző.

Megjósolták a szerelmüket Keresztes Zoltán nem tudja elképzelni az életét kínai párja nélkül. Szingapúrban találkoztak: Zoli egy munka miatt ment oda, Feifei vagy ahogy becézi, Fifi volt a bejárónője. Kiderült, a lánynak előre megjósolták a szerelmet. „Egy hónappal azelőtt, mielőtt először Szingapúrba mentem volna, Fifi elment egy kínai tradicionális jóshoz, aki azt jövendölte, hogy hamarosan eljön a nagy szerelem az életébe. Persze jól kinevette a jóst, de amint látjuk, igaza lett. Amikor a lánynak lejárt a vízuma, pont akkor kapott munkát Vuhanban a magyar zeneszerző, így odaköltöztek. ”8 éve vagyunk boldogok együtt, hatalmas szerelem a miénk„ – tette hozzá Zoltán.

 

3 magyar van karanténban Japán mellett egy hajón Három magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, akik a Japán mellett karanténba helyezett tengerjáró hajón dolgoznak, ám ők nincsenek a fertőzöttek között – mondta a tárca államtitkára a Facebookon tegnap közzétett videóban. Menczer Tamás kifejtette: az ottani követség mindent megtesz azért, hogy telefonon kapcsolatba lépjen velük. Tudnak egy másik magyarról is, akit a Fülöp-szigeteken vizsgálnak, ő korábban lázas volt, de már jól van, vár a koronavírus-teszt elvégésére. Egy lázas magyart Vietnámban vizsgálnak. Minden magyar, a világ bármely pontján számíthat a külképviseletek segítségére – szögezte le az államtitkár.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen hazugságokat terjesztenek VV Fanniról

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

vg.hu

Drága, nem halad és a környezetvédelmi haszna is megkérdőjelezhető – páros lábbal szálltak bele az e-autózásba

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Újabb bizonyíték Bajnai Gordon és Magyar Péter kapcsolatára!

INSIDER

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

INSIDER

7 millió a családi házakra: bővült az Otthonfelújítási program, íme a részletek!

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Azt hitték, hogy csak lusta a tesiórákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

INSIDER

Kizuhant az iskola emeletéről a gimnazista lány Kolozsváron

INSIDER

Csapadékos, de legalább újra meleg idő várható

INSIDER

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét