INSIDER

Kiderült, miért nem mennek be a szolgáltatók dolgozni Budapest belvárosába

Gipszkartonozó, klímaszerelő, fertőtlenítő, könyvelő: mind lemondják a belvárosi munkákat! Nem csak az autósokat lehetetleníti el Karácsony Gergely biciklissávja a budapesti Nagykörúton, a szolgáltatók sorra hagyják el a belvárosi kerületeket a biciklisáv okozta forgalmi káosz miatt. Sok kisbolt is bajba került, mert kevesebb a vevő.
  • Szerző: Ripost

„Nem, dupla pénzért sem megyünk be! Ne fussuk telefonon a felesleges köröket! Majd ha megszűnnek a kerékpársávok, és megint lehet közlekedni, ismét bemegyünk! Köszönjük megértésüket!„- írja a Facebook-oldalán egy ózonos fertőtlenítéssel és rovarirtással foglalkozó cég. A cég a honlapjára is kiírta, hogy nem vállal munkát a belvárosban, a körút mellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest főpolgármestere gyakorlatilag lehetetlenné tette a belváros közlekedését -indokolják a döntést. A cég ózonos fertőtlenítést vállal, aminek a jelentőségét a járványügyi helyzetben nem kell magyarázni. A cég másik profilja a patkány és csótányirtás, a fővárosban pedig patkányinvázió van...

De nem csak ez a cég hagyta el a belvárost, a szolgáltatók sorra írják ki, hogy a közlekedés miatt nem vállalnak a belső kerületekben munkát.

„Könyveléssel foglalkozunk, de a saját embereink hozták-vitték a dokumentumokat! De most a belvárosi székhelyű cégekkel szerződést bontunk! ”- írja a Facebookon egy könyvelő.

„Ezzel én is így vagyok„ – reagál egy klímaszerelő, aki szintén nem hajlandó kimenni a belvárosba a biciklisáv okozta káosz miatt. Azt mondja, nem befolyásolja a megélhetését, belváros nélkül is be van táblázva októberig. „Én gipszkartont szerelek, én sem megyek oda dolgozni, mert a napi két óra araszolási időt nem fizettethetem ki a megrendelővel ”– érvel egy másik szolgáltató.

A szolgáltatók egy része úgy gondolja, hogy közös erővel kellene fellépni ebben a helyzetben.

Karácsony Gergely ellehetetlenítette a közlekedést Budapest belvárosában, ezért cégünk nem vállal munkát az 5.,6.,7.,8.,9. kerületekben!

- én már kiraktam ezt a feliratot a cégem honlapjára, tedd ki te is, együtt sikerülhet – biztatják egymást a nehéz helyzetbe került szolgáltatók.

Kerékpársávok Budapest
Fotó: Markovics Gábor

A kisboltok forgalma is zuhant, mert a biciklisáv okozta parkolási mizéria miatt inkább a kényelmes megoldást választják az emberek, és behajtanak egy plázába vásárolni. Az elmaradt vásárlók mellett problémás az árupakolás is, ilyenkor az áruszállító vagy szabálytalanul leparkol a biciklisávon, vagy kétutcányi távolságból kell behordani a dobozokat a boltba.

Anyáznak az autósok a körúton

Folyamatos a dugó a körúton, amióta Karácsony Gergely biciklisávokkal lehetetlenítette el a közlekedést, pedig kisebb a forgalom a járvány és az iskolai vakáció miatt, mint máskor.

Kerékpársávok Budapest
Fotó: Markovics Gábor

A közösségi GPS-alkalmazás, a Waze is naponta háromszor, órákon át mutatja, hogy dugó van. Míg a biciklisáv szinte üres, a körúton araszolnak a füstölgő autók. Az Üllői útra 8 hatalmas betontömb is kikerült, hogy „védjék” a biciklisávot, de a „Karácsony-tankcsapdák” több balesetet okoztak, ezért el kellett őket távolítani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?