INSIDER

Kiderült, ez hozhat fordulatot a darnózseli gyilkosság ügyében

Május 27-én lesz öt éve, hogy eltûnt, és meghalt N.-né Kovács Judit, akit a vád szerint férje gyilkolt meg.
  • Szerző: Ripost

Azt az ügyvédet kérte fel képviselőnek a darnózseli áldozat testvére, aki ½a lúgos orvos½ ügyében is képviselte a sérült asszonyt. Dr. Gál András vállalta a pert, de még nem nyilatkozik, mert nincs kezében az írásbeli indoklás.Május 27-én lesz öt éve, hogy eltűnt, és meghalt N.-né Kovács Judit, akit a vád szerint férje gyilkolt meg. N. Jánost első fokon másodszor is felmentették a megismételt eljárásban, március elsején. 

A bíróság az ügyészi tényállás nagy részét kimondta, megállt a Tatabányai Törvényszék előtt az előzmény, és lényegében a nyomok eltüntetésére vonatkozó érvelés is - írja a Kisalföld. Kimondták, hogy az alibit igazoló testvér szava valótlan. De mindez kevés volt: épp az ölés tényét nem állapították meg, úgy látva: nem lehet 70–80, sem 90 százalékos bizonyosságra elmarasztaló ítéletet alapozni.

A portál megtudta, hogy Kovács Szilárd, Judit bátyja eljutott dr. Gál András ügyvédhez, aki a „lúgos orvos" áldozatát képviselte. "Az ügyvéd úr már átnézte az iratok jó részét. Meghallgatta a szóbeli indoklásról készült hangfelvételt, és szerinte is benne van minden, ami elegendő lehet ahhoz, hogy más ítélet szülessen."

A megyei és a fellebbviteli főügyészség megkapta a törvényszék írásbeli ítéletét, a bűnösség megállapítását kéri. A kézhezvételtől számítva a fellebbviteli főügyészségnek 30 – nehezebb ügyeknél 60 – napja van az indítvány megtételére, de dr. Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész közölte: nem várják meg a határidő lejártát, mert nincs rá szükség. Az ítélőtáblán pedig legvalószínűbben ősszel várható másodfokú döntés – tájékoztatott dr. Ferenczy Tamás szóvivő.

A család nehezen viseli a májusi évfordulókat, most az ötödiket még lesújtóbbá teszi a közelmúltban elhangzott ítélet. Judit édesanyja egy-másfél hónapig nem tudott lelkileg túljutni ezen, de „Judit – évfordulótól függetlenül is – mindig velünk van" – mondta az áldozat bátyja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?