INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: kettészakítja az országot a tartós, sűrű köd

A köd megnehezíti a közlekedők dolgát, így érdemesebb körültekintően és óvatosan haladniuk.
  • Szerző: Ripost

Tizennégy megyét érintő figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ.

A hajnali óráktól tartós és sűrű köd fog leszállni az ország nagy részében. Az előrelátási viszonyok pedig pár száz méterre lecsökkennek majd. A ködös tájakon pedig szitálás is előfordulhat egyes helyeken.

Fotó: OMSZ

Csütörtökön így többnyire erősen felhős lesz az ég, de délelőtt főként keleten, délután nyugaton lehetnek rövid napos időszakok. A késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is kialakulhat. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Pénteken kezdetben átmenetileg felszakadozik, majd nyugat felől ismét elkezd megnövekedni a felhőzet, ám ennek üteme lassú lesz, így keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, erre nagyobb esély északon, északnyugaton van. A délután második felétől sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?