INSIDER

Késsel fenyegetőznek a lépcsőházba költöző hajléktalanok Kispesten

Az ott élők annyira félnek, hogy sokan elköltöztek a könyékről.
  • Szerző: Ripost


Másfél éve tartják rettegésben a hajléktalanok a XIX. kerületi Zrínyi utcában élőket. Az illegális „házfoglalók” ki-be járkálnak a tízemeletes panelházban, félelemben tartva az ott élőket.

Fotó: Nagy Zoltán

„Minden az ajtók kicserélésével kezdődött tavaly februárban, azóta rendszerszerűen járnak be hozzánk a hajléktalanok. Javarészt a felső emeleteket és a tetőt vették birtokba, ott szoktak aludni. Ordibálnak, törnek-zúznak, óriási mocskot hagyva maguk után„ – mondta Berényi Tamás a Metropolnak.

Fotó: olvasói fotó

A tízemeletes épület lépcsőin felefelé az eldobált cigarettacsikkek és a betört korlátüveg orrfacsaró bűzzel párosul. Sokszor az itt élőknek kell a döbbenetes mocskot eltakarítani.

Fotó: olvasói fotó

„Nem egyszer fecskendőt találtunk a lépcsőházban, folyamatosan drogoznak. Hiába mondják a lakók, hogy ne csinálják ezt, nem vesznek minket komolyan. Engem például késsel is megfenyegettek” – mondta Tamás.

Fotó: Nagy Zoltán

Az ott élők nagyon félnek, hiszen sok a gyerek és az idős a házban. Az egyik kisiskolást pszichológushoz járatják szülei, mert nem mer a lépcsőházban közlekedni. A tetőre érve szétdobált ruhadarabokra, rengeteg szemétre és emberi ürülékre lehet bukkanni. Szűcs Gábor, aki szintén évek óta a házban él, elmondta, gyakori, hogy tüzet gyújtanak a tetőn, és ordibálnak éjszakákon át.

Fotó: Nagy Zoltán

„A rendőrség is volt kint, de ez csak pár órára volt megoldás, estére visszajöttek ugyanúgy„ – mondta kétségbeesetten az idős úr. Pedig mint kiderült, nem csak ebben az épülettömbben, hanem a szomszédos utcákban is hasonló esetek történnek.

Fotó: Nagy Zoltán

Egy neve elhallgatását kérő lakó szerint már többen elköltöztek, vagy erősen fontolgatják az elköltözést. Megnőtt a betörések száma is a környéken.

Fotó: Nagy Zoltán

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?