INSIDER

Kattant a bilincs: lecsaptak a zsaruk az unokázós csalókra Pápán – videó

Összehangolt akcióban öt férfit és két nőt fogtak el a rendőrök unokázós csalás miatt Pápán.
  • Szerző: Ripost

A nyomozás még december 16-án indult, ismeretlen elkövető ellen, aki Győrben egy idős asszonyt hívott fel telefonon az unokájának kiadva magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzre lenne szüksége – írja a rendőrség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nagymama ezután több mint 1,5 millió forintot adott át a lakásán megjelenő ismeretlennek.

Képünk illusztráció

Kiderült: néhány hét elteltével a csalók Pápán próbálkoztak egy másik idős embernél. A trükk ugyanaz volt, és a gyanútlan nagyszülőtől több millió forintot sikerült kicsalni. Ezután februárban, két egymást követő napon kapuvári és balatonalmádi időseknek telefonáltak az ismeretlenek a már jól bevált történettel, és mindkét helyről nagyobb összegű készpénzt vittek magukkal.

 

A nyomozás során a rendőrök felfigyeltek egy több emberből álló elkövetői körre, a futárokra, akiket a gyanú szerint külföldi hívószámú telefonokról irányítanak.

A bűncselekmények feltételezett elkövetőit és segítőiket szerdán öt pápai helyszínen, összehangolt akcióval fogták el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság megyei főkapitányság, valamint a győri, a kapuvári és a pápai kapitányság rendőrei.

Mivel felmerült, hogy a hét ember egyikénél fegyver is lehet, két helyszínen a Terrorelhárítási Központ is részt vett az akcióban.

A majdnem száz rendőr részvételével végrehajtott akcióban öt férfit és két nőt előállították. Három férfit őrizetbe vettek és csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki, a többiek elszámoltatása még folyamatban van – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?