INSIDER

Mutatjuk, ezért lett elegük az embereknek Karácsony Gergelyből

Hatalmasat zuhant Karácsony Gergely támogatottsága, még a fővárosiak körében is többen elégedetlenek a munkájával, mint ahányan elégedettek.
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely népszerűsége gyakorlatilag minden eddiginél alacsonyabb, ennek persze több oka is van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mutatjuk, ezért lett elege végleg az embereknek Karácsony Gergelyből


Fotó: Metropol

Az elmúlt hónapokban teljesen összeomlott a főváros közlekedése, a várost ellepték a hajléktalanok, Karácsony pedig képtelen megoldani a problémákat, és ha számon kérik rajta az elviselhetetlen dugókat, akkor csak zavartan nevet. Időközben még az is kiderült, hogy Budapest szép lassan csődbe megy.

Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is nagyot zuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése – derül ki a Real–PR 93 országos reprezentatív kutatásából. Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak húsz százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében nyolc százalékpontos visszaesés látszik, csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel.

A vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével. Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható.

Összeomlott a budapesti közlekedés Karácsony miatt

Karácsony népszerűségi zuhanásában több tényező játszik szerepet. Az egyik legfőbb ok, hogy mára kizárólag az országos választási kampánnyal van elfoglalva, még rendkívüli Fővárosi Közgyűlést is csupán azért hívott össze szeptember elsejére, hogy a számára fontos kampánytémákkal elfedje a fővárosban uralkodó közlekedési káoszt. Sokáig „teflonpolitikusnak„ tartották Karácsonyt, ami azt jelenti, hogy minden botrány lepattant róla, azok nem érintették negatívan a megítélését. Ennek mára egyértelműen vége, hiszen a nyelvtudás hiánya, pontosabban az azzal kapcsolatos hazugságspirál, illetve a Budapesten uralkodó áldatlan állapotok és a közlekedési válság már jelentősen rontott a főpolgármester támogatottságán.

Az elmúlt másfél évben számos olyan megalapozatlan közlekedésfejlesztési és felújítási projekt indult el Budapesten, amely megbénította az autós forgalmat és a tömegközlekedést. A közlekedési válság kialakulásáért a Gyurcsány-show-ban szereplő Karácsony Gergely a felelős, hiszen több döntést is a rendkívüli jogrend keretében egyedül hozott meg, továbbá a Tarlós István által előkészített projektek újratervezésével közel két évet vesztegetett el. Az időben összecsúszó felújítások és a kerékpársávok kijelölése miatt kialakult dugók huzamosabb ideje nehezítik meg a munkába igyekvő lakosok és az agglomerációból érkezők életét, anyagi károkat okoznak a szállítmányozási cégeknek és a turizmusnak, nem utolsósorban növelik a károsanyag-kibocsátást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?