INSIDER

Ismét adathalászok élnek vissza a bankok nevével

Az OTP és a magyar jegybank nevével is vissza élnek a csalók. A bankok figyelmeztetnek: soha nem kérnek e-mailben adatokat, ne dőljünk be.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egyre bátrabbak az adathalászok!

Megint az OTP Bank nevével élnek vissza, ezúttal adathalászok elkerülésére hivatkozva kérnek adatokat és Csányi Sándor nevében írják alá a levelet.

Az OTP Bank logójával érkezik a levél, a biztonsági figyelmeztetés pedig a gyakori adathalászatra hívja fel a figyelmet.  A pénzintézet arra figyelmezteti az ügyfeleit hogy semmiképpen ne  kattintsanak az e-mailbe megjelölt linkre. Kihangsúlyozták: nem az OTP Bank küldte ezt a levelet.  Az újabb adathalászat különlegessége, hogy a megjelölt link is hitelesnek tűnik: otpbank.hu az oldal neve és https-el kezdődik, tehát az s is benne van a linkben, ami a securityt jelenti, tehát joggal hihetjük azt, hogy ez egy biztonságos weboldal.

A jegybank is adathalászokra figyelmeztet. A levelekben banki adatokat kérnek a csalók.

A jegybank – amely minden ügyben büntető feljelentést tesz – sohasem kér ilyen adatokat írja a jegybank a figyelmeztetésben.

 Az MNB-s adathalász levelek közül sok az úgynevezett nyugati-afrikai jellegű csalás volt. Ennek az a lényege, hogy örökségre hivatkozva értesítik a címzettet és banki adatokat valamint pénzt kérnek tőle.

Aki bedől ennek a fajta adathalász levélnek, annak könnyen pénzt emelhetnek le a számlájáról.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?