INSIDER

Így végeztette ki barátjával a telkére betévedő kutyát a nyárlőrinci férfi

Elképesztő, hogy valaki ilyen kegyetlenségre képes.
  • Szerző: Ripost

Saját barátjával lövette agyon a telkére belógó kutyát egy férfi a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincen. A gazda felhívta barátját, hogy hozzon fegyvert és lője agyon az állatot a tanyáján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A barát végül a többszöri felszólítás hatására rálőtt a kutyára, aki a lövéstől összeesett de még így is megpróbált valahogy elmenekülni a helyszínről. Ekkor a férfi egyszerűen megfogta és a háza mögé vitte. A puliszerű keverék kutya rendkívüli szenvedést élt át mire elpusztult. Ráadásul az őt lelövő férfinak még fegyvertartási engedélye sem volt.

Helyszíni kép (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

„Az ügyészség a vádlottakat az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, emellett a fegyvert használó férfinak lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni” - közölte a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A parlament ma tárgyal az új állatvédelmi törvény bevezetéséről

Ha a parlament elfogadja a törvényjavaslatot akkor a jövőben többek között súlyosabban büntetnék az állatkínzást az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnének fel a szaporítók ellen és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számítana.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?