INSIDER

Így mulatnak a budapesti karanténlázadók

A Metropol munkatársa beépült a tiltott partin szórakozó fiatalok közé.

Ahogy a lap korábban megírta, ezeket a bulikat főleg internetes csoportokban szervezik, amelyek azzal a céllal jöttek létre, hogy a szórakozni vágyókat illegális házibulik tartására buzdítsa és segítsen ehhez helyszínt, vagy társaságot szerezni. A Metropol munkatársa első kézből tapasztalta meg, hogyan lehet feltűnés nélkül eljutni a buliba, hogyan lehet alkoholt szerezni este 7 után is, valamint, hogy milyen taktikák vannak a hazajutáshoz.

Illusztráció

Fontos a lebukás megelőzése

A menet egyszerű: 6-8 ember – mindenki saját felelősségre – megjelenik az előre egyeztetett helyszínen, természetesen nagyon diszkréten érkeznek, majd az este folyamán is arra figyelnek, hogy a szomszédoknak ne tűnjön fel a buli. Már kidolgozott praktikák is vannak: maximum kettesével járnak le a kertbe vagy az épület elé dohányozni, hogy a lakóknak ne tűnjön fel a dohányzó és iszogató csapat. A rendőrség számára sem mindig könnyű kiszűrni a járókelők közül ki az, aki szórakozni indult el otthonról, hiszen a lebuktató, üvegekkel megrakodott szatyrokat és rekesz söröket már a helyszínről szerzik be telefonjuk segítségével.

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan buliznak a fiatalok, hogyan szervezik le az illegális házibulikat, akkor keresd a Metropolt a terjesztőknél vagy látogass el a metropol.hu oldalára csütörtökön, ahol választ kapsz ezekre a kérdésekre is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?