INSIDER

Így kell használt luxusautókkal nagyot kaszálni úgy, hogy lebukjál

60 milliót kaszált olyan, méregdrága kocsikkal a magyar férfi, amik valójában nem is léteztek.
  • Szerző:

Jól és hihetően hangzott annak a csalónak a szövege, aki azt állította, az adóhatóság által korábban lefoglalt luxusautókkal kereskedik. Többen is bedőltek neki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

A vád szerint a 25 éves férfi 2018. júliusában kereste meg az egyik luxusautók adásvételével foglalkozó cég ügyvezetőjét, azt hazudva, hogy olyan nagy értékű autókat tud kedvező áron beszerezni, amiket az adóhatóság korábban lefoglalt. Az ügyvezető a kapott listáról 10 autót is választott, 115 millió forint vételárért.

A vádlott 56 millió forint előlegként kért, a többit a kocsik átvételekor kellett volna a sértettnek megfizetnie úgy, hogy a kinézett autókat nem látta, és még az alvázszámukat sem ismerte. Az ügyvezető ezért azt ajánlotta, hogy a vételár előlegét a saját pénzéből, kölcsön címén adja, amit a vádlottnak az adásvétel meghiúsulása esetén vissza kell fizetnie.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A felek közjegyzői okiratba foglalt kölcsönszerződést írtak alá, s bár a vádlott küldött a sértettnek egy listát az alvázszámokról, a kocsikat nem adta át, a pénzt sem fizette vissza, s a sértett számára elérhetetlenné vált...

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A vád szerint a csalónak nem ez volt az egyetlen ilyen húzása. Szintén 2018. év nyarán megismerkedett egy Németországban élő másik sértettel, aki befektetési célból akart nagyobb értékű autót venni. Nála is azt a trükköt vetette be, hogy egy adóhatóság által lefoglalt autót tud igen kedvező, 8 millió forintért szerezni. A vádlott 4 millió forintot kért előlegként, amit a sértett 2018. szeptember 06-án átutalt a vádlott bankszámlájára, ám valódi adásvétel ott sem történt.

Az ügynek van egy másik vádlottja, egy 24 éves férfi, aki a vádlott jó barátja volt, és a vád szerint megadta neki a bankszámlája adatait, hogy arra a 25 éves férfi a csalásokból származó összegeket utaljon azért, hogy a bűnös pénz eredetét leplezzék. A 24 éves vádlott-társ által elkövetett pénzmosások értéke közel 45 millió forint.

Az ügyészség a 24 éves férfit pénzmosással vádolja és esetében felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

A Fővárosi Főügyészség a 25 éves férfit nagyobb, illetve különösen nagy kárt okozó csalással, valamint pénzmosással vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?