TÜZELŐÁLLÁS

Gyanús vereségek és luxusautók: NB I-es bundákról borított a fociedző

11 év után pakolt ki Supka Attila. 28-szoros pénzért kezdett "botladozni" a bajnokesélyes csapata 2008-ban?
címkék:
  • Szerző: vav

A magyar labdarúgást bő egy évtizeddel ezelőtt behálózó fogadási csalásokról is beszélt Supka Attila a csakfoci.hu interjújában.

A Budapest Honvéd kispadjáról egy hete távozott edző egy korábbi kispesti időszaka végén kurtán-furcsán, egy héttel a 2008-as Magyar Kupa-döntő előtt mondott le. Nem akármilyen okból! Csapata abban a szezonban ősszel szinte végig vezette a bajnoki tabellát. Aztán a kiesőjelölt Tatabánya ellen 3-1-es vezetésről óriási meglepetésre kikapott, majd sorra vesztette el a meccseit és nyolcadikként zárt. A kupafináléban pedig a távozása után címvédőként hazai 0-7 (!) után idegenbeli 2-1-es vereséggel maradt alul az előző évben legyőzött DVSC ellen.

"Akkor még csak kételyeim voltak ezzel kapcsolatban"

- válaszolta Supka a kérdésre, hogy a 11 évvel ezelőtti kupadöntőt megelőző lemondása óta bebizonyosodott-e néhány játékosa bundázása.

"Az őszi szezonunk nagyon jól sikerült, sokáig az első helyen álltunk. Aztán volt egy tatabányai meccsünk, ahol 3-1-re vezettünk, majd kikaptunk 4-3-ra. Később tudtam meg, hogy

28-szoros szorzó volt erre a kimenetelre,

de még ekkor sem akartam elhinni, hogy nálunk bárki is fogadási csalásba keveredne. Aztán tavasszal

furcsa körülmények között sorra buktuk el a mérkőzéseket, ezzel párhuzamosan pedig egy-egy játékosom vadonatúj luxusautóval járt edzésekre. Ekkor besokalltam és lemondtam.

Később bebizonyosodott, hogy igazam volt, csak azt sajnálom, hogy komoly büntetést senki nem kapott azok közül, aki benne volt a bundabotrányban."

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?