INSIDER

Így hatott a koronavírus a magyarok szexuális életére

Alaposan megváltozott a járvány alatt és után a magyarok szexuális élete. Akadt, aki attól is ódzkodott, hogy a párja megcsókolja, mások az állandó összezártság miatt nem kívánták már annyira szerelmüket, az egyedül élők pedig olyasmivel ütötték el az időt, ami a szexboltok üzemeltetőinek soha nem látott bevételt hozott. A Ripost7 utánajárt ennek a forró témának.
  • Szerző: Ripost

Amikor tavaly kora tavasszal Magyarországon is felütötte a fejét a koronavírus és a különféle szigorítások mellett elrendelték a karantént, sokan kétségbeestek, sejtették, hogy megváltozik majd a magyarok szexuális élete. Mi lesz az eddigi életemmel, mi lesz a munkámmal, mi lesz a társas kapcsolataimmal, na és mi lesz a szexszel? Biztonságos ágyba bújni a párommal? Mi lesz, ha pont lepedőakrobatika közben kapom el a vírust? Húzzak közben maszkot? Ne csókolózzak? Millió kérdés kavargott a párkapcsolatban élők fejében! Persze a szinglik is szitkozódhattak, hiszen a randizási esélyeik a nullára csökkentek és ezáltal a szexuális életük gyakorlatilag megszűnt. Maradt a hónapokig tartó, sokszor értelmetlen csetelés a Tinderen. Most végre ennek vége!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: shutterstock

A jó szex valóságos gyógyszer!

„A legbiztosabban az kerülheti el a fertőzést, aki parancsol a vágyainak és egyáltalán nem szexel” – mondja a 40 éve működő brit jótékonysági szervezet, a Terrence Higgins Alapítvány orvosigazgatója, dr. Michael Brady. Ám magyar szexuálpszichológus, dr. Rusz Edit szerint igenis szükség van az egészséges erotikára. A jó szex gyógyszer!

„Az immunrendszer stabilitásához és normális működéséhez nagyon fontos az érzelmi és szexuális együttlét, mert a szex gyógyszerként hat. Nem kétlem, hogy a póz esetleg befolyásolja a páciens állapotát és elfogadom, hogy nem kell extrém szexuális pozitúrákban vagánykodni, ha a páciens valamilyen betegségben szenved és átesett a Covidon, de ha behatároljuk az együttlétek időtartamát, akkor az megzavarhatja a férfiak szexuális kezdeményezését, aktivitását” – hangsúlyozta a 7-nek dr. Rusz Edit szexológus. „Úgy gondolom, mindenki tudja, hogy mit, mennyit bír. S az sem titok, hogy nemcsak a szenvedélyes, intenzív szeretkezés képes az embert a csúcspontra juttatni, hanem a hosszú, a szervezetet nem terhelő, kölcsönös kényeztetés is, betegség esetén ez ajánlatosabb.”

Volt, ahol megváltozott a kapcsolat!

„A járványhelyzet előtt nagyon szerencsésnek éreztem magam, tökéletesnek tartottam a házasságom, eszembe se jutott, hogy máshol keressem a boldogságot. Amikor viszont elrendelték a kötelező karantént, és gyakorlatilag reggeltől estig együtt voltunk, valami megváltozott. Míg korábban alig vártam, hogy ágyba bújjak vele, az állandó összezártság miatt kevésbé találtam vonzónak. Nincs mit szépíteni, ellaposodott a szexuális életünk, de nem azért, mert féltünk a betegségtől! Most próbáljuk visszacsempészni az izgalmat a kapcsolatunkba, remélem, sikerül” – sóhajtott a 56 éves András.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?