INSIDER

Hősként küzdenek a szépségszalonokban – így várják a vendégeket

Kitartóan dolgoznak a fodrászok, a körmösök, a műszempillások, hogy maximálisan kiszolgálják vendégeiket a tomboló koronavírus-járvány közepette is. A vendégek alkalmazkodnak a szigorításhoz, ezért nem omlott össze a szolgáltatóipar. Többen is meséltek arról, hogyan élik túl a járványt.
  • Szerző: Ripost

Hála a szolgáltatóknak, ha óvatosan is, de mehetünk kozmetikába vagy fodrászatba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szolgáltatók mindent megtesznek a higiénia fentartásáért. Azt mondják: ameddig lehet, nyitva lesznek, hiszen mindenkinek fontos az a fajta lelki feltöltődés is, amit járvány idején a szépségipar nyújtani tud.

Kettős védelemben várja a vendégeket

„Nagyon vigyázok, minden szabályt betartok. Egyszerre csak egy vendég lehet az üzletemben, én magam a maszkon kívül még egy plusz műanyag „arcpajzsot” is felveszek. Igyekszem úgy ütemezni a vendégeimet, hogy 7-re bezárjak. Állandóan fertőtlenítem a kezem, ha masszírozok, és megkérem a vendégeimet, hogy ne beszélgessünk közben” – osztotta meg tapasztalatait Dér Enikő, a budaörsi Enikő Kozmetika tulajdonosa a Metropollal.

Dér Enikő

Váltópapucsot ad a műszempillás

„Már a járvány előtt is kiemelten figyeltem a higiéniára, hiszen ez elengedhetetlen egy szépségszalonban, illetve a mindennapi életben is fontos odafigyelnünk környezetünkre. Mindig maszkban dolgozom, ezzel is védem vendégeimet és magamat is! Még váltópaucsot is biztosítok, sőt kézfertőtlenítési lehetőséget is„ – mondta Czirják Henrietta műszempilla-építő a Metropolnak.

Czirják Henrietta

„A vendég mosolya az igazi elismerés”

„9 éve dolgozom fodrászként. Amikor a vendég mosolyogva, önfeledten kell ki a székemből, számomra ez az igazi elismerés. A vendégek félnek a vírustól, de ennek ellenére örömmel jönnek szépülni. Számukra ez egy ”lelki csók„. Az emberek lelkesedése nem csappant, de bennünk nagy a félelem, hogy nehogy a környező országok korlátozásait kövessük, mert akkor munka nélkül maradunk. A vírustól függetlenül mindenkinek jár, hogy szépen, boldogan, felszabadultan ünnepelje a karácsonyt”- fogalmazott Szoboszlay-Baier Cintia, a Beauty Land fodrásza.

Szoboszlay-Baier Cintia

Nem éri meg otthon próbálkozni

„Az első hullám alatt igyekeztem egy-egy videóval én is segíteni a vendégeket, hogy minél kevesebb kárt okozzanak maguknak, de szeretném mindenki figyelmét felhívni, bármennyire is egyszerűnek tűnik egy-egy anyag eltávolítása, az nem biztos, hogy hozzá nem értő kezekben is ugyanazt az eredményt hozza. Volt már rá példa, hogy a vendég magának szedte le a géllakkot, aminek következtében, olyan mértékben roncsolta a körömlemezt, hogy hetekig fájt neki, ha valamihez hozzáért” – figyelmeztetett Veress Bea, kéz- és lábápoló.

Veress Bea

Hogyan mehetünk szépségszalonokba?

Korlátozások:

  • kötelező a maszk viselése
  • az üzletek 7 órakor bezárnak

Ajánlott:

  • kézfertőtlenítés
  • a beszélgetések minimalizálása
  • egyszerre egy vendég tartózkodjon egy kisebb üzletben
  • a nagyobb szalonokban tartsuk be a 2 méteres távolságot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?