INSIDER

Hol vagy, Esztike?

Jegygyűrű alapján keresi a Honvédelmi Minisztérium a hősi halált halt katona feleségét.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt napokban feltárást végeztek a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei Sülysáp határában. Az itteni szántóföldön magyar katonákat temettek el az 1944 novemberi harcok után.

Több lelet is előkerült, amikről a Magyar Honvédség honlapján bővebben lehet olvasni.

Az egyik legérdekesebb lelet egy jegygyűrű, aminek a belső felén „1942 Esztike” felirat található. Mint a Honvédelmi Minisztérium felhívásában olvasható, sajnos nem került elő az azonosításhoz szükséges jegytok, úgyhogy most a nyilvánossághoz fordulnak, hátha sikerül megtalálni, hogy kihez tartozott a gyűrű.

Hol vagy, Eszter?

Kevés információnk van Rólad, azok is inkább hősi halált halt férjedről szólnak. Egyet azonban...

Közzétette: Honvédelmi Minisztérium2020. augusztus 6., csütörtök

A gravírozás miatt úgy vélik, 1942-ben házasodott össze Eszter és férje, aki az ejtőernyős zászlóalj katonájaként szolgált, parancsnoka pedig Tassonyi Edömér őrnagy volt. A férfi november 15. és november 22. között halhatott meg.

„Ha magadra ismersz, Eszter, kérjük, jelentkezz! Ha bárki ismeri Esztert, vagy emlékszik az asszony történetére, információjával most a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum hadisírgondozó szakembereinek munkáját segítheti az elhunyt katonák személyazonosságának kiderítésében” – írták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?