INSIDER

„A mindenséget jelentettük egymás számára” – megszólalt a halálra gázolt Dorka édesanyja

Ma találkozik az édesanya először azzal a férfival a Gödöllői Járásbíróságon, aki halálra gázolta a kislányát, Dorkát. Szilvia eltökélt: ott lesz a tárgyaláson, pedig tudja: pokoli fájdalmat kell átélnie.
  • Szerző: Ripost

A kamasz Dorka edzésre tartott, amikor egy autó Kistarcsán halálra gázolta. A tragédia másfél éve történt, a gyászoló anyukának most élete egyik legnehezebb napját kell megélnie: a Gödöllői Járásbíróságon ma találkozik először a férfival, aki elragadta tőle legdrágább kincsét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ha ez lesz életem utolsó napja, akkor is elmegyek” – reagált Szilvia a Blikk kérdésre, ott lesz-e a lányát halálra gázoló férfi tárgyalásán szerdán.

Pokoli a fájdalom

Szilvia eddig elzárkózott a nyilvánosságtól, most mégis megrázó őszinteséggel beszél az érzéseiről.

„Egyszerűen látnom kell ezt az embert! Ami a leginkább hajt, hogy megvédjem a kislányom becsületét, ha ő már – sajnos – ezt nem tudja megtenni. Ez a minimum, amit a gyerekem megérdemel. Ha jól tudom, a gázoló azzal védekezik, hogy a nap elvakította” – mondta határozottan az asszony a napilapnak.

A nap annyira elvakította, hogy semmit nem látott, a sebességhatárt pedig nem lépte túl – ezt állítja az a sofőr, aki a kistarcsai Szabadság útján a zebrán halálra gázolta a 13 éves Dorkát. Szilvia azt mondja, egész egyszerűen hazugság, hogy a Dorka átment volna a piros lámpán.A szörnyű tragédiának több szemtanúja is volt. Ők is megerősítették, hogy a lány szabályosan közlekedett, de hiába: az ütközés következtében Dorka több métert repült, majd az aszfaltnak csapódott.

„Az iskolában is külön tanulta a KRESZ-t, és nagyon megbízható, körültekintő volt. Nekem ő volt az egyetlen gyermekem, egyedül neveltem, vagyis az édesanyámmal együtt éltünk hármasban. Mi tényleg a mindenséget jelentettük egymás számára – mondta Dorka édesanyja.

„Azt hittem, belehalok, amikor megtudtam, mi történt vele. Azóta se éjjelem, se nappalom, egyszerűen nincs értelme az életemnek. A munkába temetkezem, megpróbálom úgy lefárasztani magam, hogy a fáradtságtól beájuljak az ágyba” – árulta el az anyuka a napilapnak.

Felajánlották a szülők lányuk szerveit

A szívfacsaró fájdalom közepette a Dorka szülei úgy döntöttek, segítenek másokon, ezért felajánlották a halálra gázolt Dorka szerveit.

„Sajnos, Dorkám annyira megsérült, hogy nem igazán volt esélye a túlélésre. Az édesapjával úgy döntöttünk, a szerveit felajánljuk, hogy legalább másokon segítsünk. Három szervét is sikerült átültetni. Sminkmester akart lenni, már ilyen fiatalon is fantasztikus festéseket tudott csinálni. Mindenki nagyon szerette őt, a temetésén több százan kísértük utolsó útjára...”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?