INSIDER

Gulyás Gergely: A Gyurcsány-család a hazugságnál csak a hatalmat szereti jobban

A kérdés adott: miért lelik örömüket a hazudozásban?
  • Szerző: Ripost

Közösségi oldalán reagált Gyurcsány Ferencné legújabb interjújára Gulyás Gergely. A bukott ex-miniszterelnök felesége az Indexnek beszélt, s többször is ellentmondásba keveredett korábbi elveivel. Erre világított most rá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kettőt fizet, egyet kap!
A Gyurcsány-család a hazugságnál csak a hatalmat szereti jobban. Gyurcsány Ferenc felesége interjút adott az index.hu-nak. Ebben a szemkilövető miniszterelnök neje beszél az emberi jogok fontosságáról. A baloldal miniszterelnök-jelöltje három éve még azt mondta: “a Jobbikkal soha, mert minden porcikám tiltakozik ellene.” Akkori nyilatkozata szerint “a zsidózást, a cigányozást, a Gyurcsány Ferenc lelövetésével való fenyegetőzést” olyasminek tartotta, amelyek miatt a Jobbikkal szóba sem lehet állni. Mostanra a “változás hitelességében” nincs oka kételkedni.
Legyünk megértőek Dobrev Klárával. Ha ezekben a kérdésekben a feketére nem mondaná, hogy fehér, ha az emberi jogok helyett a szemkilövetésről, a Jobbik magasztalása helyett – pártja korábbi álláspontját követve – a nácikkal kötött szövetségükről beszélne, miniszterelnöki álmai még gyorsabban szertefoszlanának.
Azonban a Gyurcsány-házaspár számára a hazugság akkor is örömteli, ha nincsenek sarokba szorítva. Erre Dobrev következő állítása is bizonyíték: “Most azt látjuk, hogy Orbán egy személyben dönt arról, hogy ... milyen vakcinával oltassuk be magunkat.” Magyarország az egyetlen ország a világon, ahol mindenki szabadon választhat hat (!) különböző vakcina közül. A világon nincs egyetlen kormány és miniszterelnök sem, aki ilyen széles körben biztosítja a döntés szabadságát az oltóanyag önkéntes kiválasztásában.
Csak egy kérdés hiányzott a Dobrev-interjú végéről: kedves férjével együtt miért lelik örömüket a hazudozásban?” – tette fel a kérdést Gulyás Gergely.

Bár 2010-ben lezártuk a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakot, 12 év elteltével Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány-show szereplői mögé bújva újra hatalmat akar – hívja fel a figyelmet a Fidesz–KDNP a ma induló Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciójában. Hangsúlyozzák,

 

nem szabad engedni, hogy visszatérjen a múlt, és azok ragadják magukhoz a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot.

 

Ezért

ha nem akarja, hogy újra hazudjanak „reggel, éjjel meg este”

ha nem akarja, hogy újra szemeket lövessenek ki

ha nem akarja, hogy újra fizetőssé tegyék az egészségügyet

ha nem akarja, hogy újra elvegyék a 13. havi nyugdíjat vagy a családtámogatást

ha nem akarja, hogy újra emeljék az adóját és a rezsijét

ha nem akarja, hogy a baloldali politikusok újra nokiás dobozokban hordják szét az ország pénzét

ha nem akarja, hogy migránsokat telepítsenek az országunkba,

akkor írja alá a petíciót!

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójához szerdán – mondta a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója Budapesten.

Több mint ezer aktivista gyűjti az aláírásokat az ország 300 pontján. Az első két hétben a közterületeken, az utcán lesz erre lehetőség, utána segítőikkel együtt felkeresnek minden állampolgárt
- mondta Hollik István.

A petíciót azért indították, hogy megmutassák: sokan vannak, olyanok, akik nem kérnek még egyszer a kudarcos Gyurcsány-korszakból„ – közölte Hollik István.

Mindenki csatlakozzon petícióhoz, ”aki nem akarja, hogy visszatérjen a múlt, a 2010 előtti kishitű, önbecsülését vesztett, a magyar nemzeti érdeket teljes mértékben háttérbe szorító és a magyar emberekkel szemben teljesen szembeforduló kormányzás!„ – mondta Hollik István.

A kormánypártok azt üzenik a petícióval ”Gyurcsány Ferencnek, és az emberének, Karácsony Gergelynek, hogy nagyon sokan vagyunk, akik emlékszünk még a kormányzására„ – tette hozzá.

Sokan vagyunk, akik emlékszünk még a megszorításokra, a számtalan adóemelésre, és arra, hogy miként hagyták cserben a magyar családokat, a magyar nyugdíjasokat, akiktől egyhavi nyugdíjat elvettek, és hogyan tettek tönkre kormányzásukkal 200 ezer munkahelyet” - mondta Hollik István.

A politikus megígérte, hogy nem engedik Gyurcsány Ferencet és „embereit” visszatérni a hatalomba.
Hollik István azzal is érvelt a petíció mellett, hogy azok közül, akik 2022-ben szavazni fognak, sokan még gyerekek voltak, amikor Gyurcsány Ferenc „békés tüntetőkkel szemben vezérelt lovasrohamot”.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője vasárnap jelentette be, hogy pártja újra az emberekhez fordul, hiszen ezúttal minden eddiginél nagyobb a tét.

Miért van szükség a petícióra?

A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint a Gyurcsány Ferenc által megálmodott és létrehozott baloldali összefogás felállásával fontos arra emlékeztetni az embereket, hogy most ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot.

A Fidesz úgy gondolja, hogy meg kell védeni a 2010-es kormányváltás óta elért gazdasági, politikai, és társadalmi eredményeket, és egy nagy, közös demonstráció erre jó eszköz lehet. Szerintük most jött el az idő a tiltakozásra, kicsivel később már késő lehet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót a nemzeti kormány országmentéseként lehet értelmezni, azaz a jobboldal az eddig elért eredményeket kívánja megóvni.

Kik tették tönkre Magyarországot?

Gyurcsány Ferenc és a 2010 előtti baloldali kormányok kormányzása alatt a magyar gazdaság megroppant, a magyar családok nehéz helyzetbe kerültek, állandósultak az utcai megmozdulások, és úgy általában véve az ország a rendszerváltás óta nem látott mélypontra jutott.

Ennek felelősei – a Fidesz álláspontja szerint – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon voltak, akik miniszterelnökként rendszeresen megszorításokat vezettek be, kizsigerelve a magyar társadalmat. Előbbi a heti szintű sarcok mellett 2006-ban és 2008-ban is gigantikus megszorító csomagot vezetett be, akárcsak utóbbi 2009-ben.

Gyurcsány Ferenc öt évig, 2004 és 2009 között volt Magyarország miniszterelnöke, kormányzásával akkora károkat okozott, hogy annak utóhatásait sokáig nyögte az ország.

Júniusi cikkünkben részletesen megmutattuk, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hogyan, milyen változatos eszközökkel sarcolták meg a magyar családokat, a gyerekeseket, és a nyugdíjasokat. Akkoriban ma már elképzelhetetlen kormányzati döntések születtek, aminek következtében a magyar emberek soha nem látott mértékben eladósodtak.

Mégis mi történt a baloldal kormányzása alatt?

A 2006 utáni baloldali kormányok egyfajta csodafegyverként tekintettek a megszorításokra, úgy gondolták, hogy ilyen formában helyre lehet állítani – az egyébként általuk lejtőre tett – magyar gazdaságot.

A nyolcéves kormányzásuk alatt többek között elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől (megszüntették a 13. havi nyugdíjat) és egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól. Nehéz helyzetbe hozták a magyar családokat: az évek alatt megszüntették az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat, továbbá megszüntették a családi adókedvezményeket.

Az egészségügyben is súlyos károkat okoztak, hiszen vállalhatatlan módon kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot elvontak a kiemelten fontos területről, 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel, valamint hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el.

A megszorítások az élet minden területére kiterjedtek, amit jól mutat, hogy a baloldali kormányok alatt háromszorosára emelkedett a gáz, és kétszeresére az áram ára, valamint 16 százalékról 19-re növekedett a társasági adó.

Miért Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!?

A jelenlegi főpolgármester a Gyurcsány-rendszer egyik haszonélvezője volt, amiből azóta sem csinál titkot.

Ezt támasztja alá, hogy 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai tanácsadójaként kimagasló fizetést vihetett haza. Arról nem is beszélve, hogy ekkoriban a MEH a kormányzati struktúrában központi szerepet kapott, mondhatni, a kormány legfőbb hivatali szerve volt.

Nem mellesleg Karácsony családi cégével, a Social Report Bt.-vel sorra nyerte az állami megbízásokat, szám szerint tízet, összesen 21,5 millió forint értékben.

A baloldali politikus mindemellett a Medián kutatási igazgatója is volt 2007-2010 között. Ez azért fontos, mert a baloldali közvélemény-kutató cég ekkoriban sorra nyerte az állami megbízásokat: legalább 716 millió forint közpénzhez jutottak a Gyurcsány-korszakban, de vélhetően a teljes összeg ennél jóval nagyobb volt.

A Fidesz szerint éppen ezért a főpolgármester Gyurcsány Ferenc nélkül sehol sem lenne ma a politikában, régen is a beosztottja volt, és ma is az.

Újra jönnek a megszorítások?

Ezek az idők bármikor visszatérhetnek, ha a baloldal kerül kormányra. Főleg, hogy a baloldalnak több mint egy évtized sem volt elég a megújulásra, ugyanazok a szereplők a hangadók most, mint 2010 előtt.

Így pedig felmerül a kérdés, hogy mit lehet remélni ugyanazoktól a politikusoktól, ugyanattól, a megújulásra képtelen politikai oldaltól, amelyik egyszer már csúnyán visszaélt a ráruházott hatalommal, megalázva a magyar embereket? A nagyobbik kormánypárt szerint ugyanazt, mint 2010 előtt, ezért is indították el figyelemfelhívó akciójukat.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint az nem érv a petíció ellen, hogy Gyurcsányék már régen kormányztak, és ez ma már semmit sem befolyásol. „Az időbeliség relativizálása egy hamiskás liberálbolsevik trükk e körben” – emelte ki, példaként felhozva, hogy Schmitt Pál korábbi köztársasági elnököt 1992-es tudományos munkájával buktatták meg.

Ráadásul azóta több baloldali nyilatkozatukból kiderült – ezt egyébként hamarosan ismét felidézzük – hogy terveikben ismét megszorítások vannak.

Tetszik, mettől meddig és hol lehet aláírni a petíciót?

Amit eddig tudni lehet, hogy a kormánypártok standjai szeptember elsejétől, azaz holnaptól országszerte kint lesznek a forgalmas helyszíneken, az aktivistáikkal minden választókerületben lehet majd találkozni.

Október 23-ig van mód erre, amit a Fidesz tudatosan „a gyurcsányi rendőrterror 15. évfordulójához” igazított.

Miért fontos aláírni?

Komoly politikai következményei lehetnek annak, ha sokan kiállnak a Fidesz kezdeményezése mellett, akár még az is előfordulhat, hogy a Gyurcsány-Karácsony páros meghátrál, vagy legalábbis hátrébb lép egyet. Ifj. Lomnici Zoltán szerint közel sem elhanyagolható, hogy hányan írják alá a petíciót, hiszen annak komoly belpolitikai és külpolitikai következményei lehetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?