INSIDER

Féktelen bulikon terjesztik a vírust a fiatalok

Korábban éjszakába nyúlóan tartottak a bulik, amióta a járvány miatt 23 órakor be kell zárni, előbbre hozták az ivós-táncos mulatozást, és már este nyolckor kapatosan ölelkeznek, táncolnak, egymás poharából isznak a bulizó fiatalok. Ez azért lehet veszélyes, mert a fertőzést hazavihetik idős hozzátartozóiknak. Vigyázat, fiatalok!
  • Szerző: Ripost

A járvány második hullámában főként a fiatalok körében terjed a vírus, ezért óriási a felelősségük. A szórakozóhelyeknek 23 órakor be is kell zárnia. A cél éppen az, hogy a buli még a féktelen mulatozás előtt véget érjen, ám úgy tűnik, a fiatalok gyorsan alkalmazkodtak: a szórakozóhelyek korábban kinyitnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A pultos kesztyű és maszk nélkül dolgozik

Lapunk munkatársai körülnéztek a pesti éjszakában, vagyis inkább estében. A bulik többsége ugyanis már 16-17 óra körül elkezdődik, 20 órára felpörög és így marad még 2-3 önfeledt, mámoros óra. Van, ahol csak lázmérés után engednek be – ott a személyzet minden tagja maszkot és kesztyűt viselt, és tömeg sem volt –, máshol csupán a belépőket számolják, hogy ne legyenek bent többen ötszáznál, de a kis parketten és a pult előtt összezsúfolódnak, egymás nyakában lihegnek a fiatalok. Maszkot senki nem visel, a személyzet sem, és amikor kértünk egy koktélt, a pultos azzal a kezével morzsolta bele a mentalevelet, amivel előtte a pénzt vette el – kézmosás nélkül.

Fotó: Ripost

Egymás nyakába borulnak, ölelkeznek idegenek

Az előrehozott záróra ellenére az egyik szórakozóhelyen este nyolckor már telt ház volt, és elszabadult a féktelen buli: lányok, fiúk egymást ölelgették, összekapaszkodva táncoltak, láttuk, amint beleisznak egymás poharába, idegenek is egymás nyakába borulnak. Ismerkedni persze nem is lehet távolságtartással: szemtanúi voltunk, amint egy lány és egy fiú ott jött össze és néhány perccel később már összesimulva csókolóztak a táncparketten. Senki nem törődött azzal, hogy járvány van.

Fotó: Ripost

Hazaérve vigyázzatok, gyerekek!

Pedig a koronavírus gyors terjedése miatt elképesztő veszélyeket rejt egy- egy fülledt éjszaka, nem is annyira a fiatalokra, akik közül sokan tünetmentesen vészelik át a betegséget, hanem a szülőkre, nagyszülőkre, akik viszont akár lélegeztetőgépre is kerülhetnek a buliban összeszedett fertőzés miatt.

Fotó: Ripost

Csak remélni lehet, hogy a fiatalok, kilépve a szórakozóhely ajtaján, felelősségteljesen viselkednek, és mielőtt hazaérnek, szépen fertőtlenítik a kezüket, maszkot vesznek és egy ideig csak messziről köszönnek a nagyinak.

Több országban nem is lehet bulizni

* Párizs és elővárosai a legmagasabb riasztási övezetbe kerültek, az eddig 22 óráig látogatható bárok keddtől nem nyithatnak ki, a kávéházakban pedig tilos a pulthoz ülni.

* Négy hétig tartó teljes bezárkózást szorgalmaz Írország egészségügyi rendkívüli bizottsága. A testület javaslatait eddig az ír kormány általában megfogadta, ha most is így tesz, bezárnak az éttermek, szórakozóhelyek.

* Észak-Macedóniában a diszkók és klubok működését már tavasszal betiltották és ezt azóta sem oldották fel. A kormány vasárnapi döntése értelmében a jövőben egyetlen énekes vagy lemezlovas sem léphet fel a vendéglátóhelyeken, egy asztalnál legfeljebb négyen ülhetnek.

* Csehországban szükségállapotot rendeltek el. Nyitott területeken legfeljebb húsz, zárt termekben maximum tíz személy vehet részt egy rendezvényen, a vendéglők is csak este tízig tarthatnak nyitva.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?