INSIDER

Ezért került ismét rács mögé a Viking Sigyn kapitánya

Ismét kihallgatta és őrizetbe vette a rendőrség Jurij C.-t, a Viking Sigyn kapitányát. Mint azt a Ripost hétfőn megírta, a Hableány tragédiájának ügyében újabb gyanúsítással él a rendőrség, segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell a kapitánynak. Jurij C.-t nem sokkal azután vették őrizetbe, hogy a Kúria kora délután törvénysértőnek ítélte a 64 éves ukrán férfi letartóztatásának megszüntetését.
  • Szerző: Ripost

Halálos tömegszerencsétlenség okozása mellett harmincötrendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítja a rendőrség a Viking Sigyn kapitányát. Hétfőn kora délután a Kúria megállapította: Jurij C. törvénysértő módon került a letartóztatás után bűnügyi felügyelet alá. A Kúria tegnapi döntését követően az ügyész ismét indítványozhatja a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását, amit minden bizonnyal meg is tett volna. A rendőrség azonban megelőzte: már tegnap délután ismételten kihallgatta, és őrizetbe vette a kapitányt.

Az ügyész attól tartott, hogy Jurij C. jól ismeri az európai városokat, így könnyen elrejtőzhet, befolyásolhatja a beosztottjait, akik vallomást tesznek majd a bíróságon, illetve újabb adatokat tüntethet el. Telefonjáról így is több mint ezer fájlt töröltek.

Tóth M. Gábor, a kapitány ügyvédje viszont a Kúria döntése előtt a %%-nak azt állította, hogy Jurij C. telefonja nem volt használatban 2019. május 26. és 30. között.

"Nem tudhatjuk, hogy ezek a törlések pontosan mikor történtek: a baleset pillanatában vagy évekkel ezelőtt. Arról viszont szakértői véleményünk van, hogy nem használta a telefont a baleset idején." - nyilatkozta.

Dr. Sógor Zsolt, a Hableány tulajdonosának ügyvédje viszont úgy gondolja, ez a szakértői jelentés nem zárja ki, hogy képek és videók készültek a telefonnal.

Tóth M. Gábor hangsúlyozta: védence nem érzi magát felelősnek.

"Hétoldalas tanúvallomást tett, melyben elmondta, ő hogyan élte meg az ütközést. Tanúként igazmondási kötelezettség terhelte, ami később gyanúsítottként már nem állt fenn, ennek ellenére fenntartotta az előző vallomását." – fejtegette az ügyvéd a %%-nak. 

Azt, hogy pontosan mit mondott a kapitány, az ügyvéd nem árulta el. Később azonban beigazolódott, amit a hétfői számunkban még csak feltételeztünk, a kapitányt segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsították, ezért vették őrizetbe.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?