INSIDER

Ezért dicsérték meg az állatvédők II. Erzsébetet

Megdicsérte II. Erzsébet angol királynőt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet kedden, mert az uralkodó állatprém helyett műszőrmével díszített ruhát visel.
  • Szerző: Ripost

A Buckingham-palota közleményében hangsúlyozta, hogy a királynő számára tervezett új ruhákhoz már nem használnak többé állati prémet, csak műszőrmét. Ugyanakkor hozzáfűzték, ez nem azt jelenti, hogy II. Erzsébet meglévő ruhatárából eltávolítják a szőrméket, és az összes szőrmés ruhadarabját lecserélik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A királynő továbbra is hordani fogja ruhatára meglévő darabjait

- írták.

Fotó: Profimedia


Angela Kelly, aki hosszú ideje felel a királynő ruhatáráért, előzőleg egy új könyvben szólt arról, hogy II. Erzsébet nem akar többé állati szőrmét hordani. A The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Az érme másik oldala: a királynő, az öltöztető és a gardrób) című könyvben Kelly azt írja:

ha őfelségének különösen hideg időben lesz elfoglaltsága, amelyen meg kell jelennie, 2019-ben már műszőrmét fog viselni, hogy melegen tartsa.


A PETA brit szervezete viszont hangsúlyozta, hogy „a királynő elhatározása összhangban áll sok előrelátó fogyasztó, vállalkozás és nemzet gondolkodásával, amelyek felismerték, hogy az innovatív műszőrmék használata jobb a környezetnek, és megóvja az állatokat a sanyarú sorstól és a véres, fájdalmas haláltól” – írta az MTI.
Az állatvédők szóvá tették: azt is fontolóra kellene venni, hogy a királynő testőrségének medveprémkucsmáját – amelyet Kanadában kilőtt medvék bundájából készítenek – ugyancsak műprémre kellene cserélni.