INSIDER

„Erre a fájdalomra nincsenek szavak”: egyetlen gyermeküket gyászolják a kalandparkban szörnyethalt Zsigmond szülei

Zsigmond szülei teljesen összetörtek, miután elveszítették egy szem gyermeküket.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, azonnal meghalt az a 16 éves keszthelyi fiú, aki osztálytársaival vett részt egy kiránduláson a gyöngyösfalui Holdfényliget Kalandparkban.

Zsigmond iskolája előtt most mécsesek világítanak, sorra érkeznek a megemlékezők. Varga Sz. Gábor, a gimnázium intézményvezetője a Borsnak elmondta: Zsigmond az egész közösség által szeretett, segítőkész tinédzser volt.

„Mindannyiunkat mélyen megrendített a tragédia. Az osztálytársai a balesetet végignézték, ezért érthető, hogy sokkos állapotban vannak. Természetesen minden segítséget megadunk nekik, és pszichológusi segítséget is kapnak a történtek feldolgozásához” – fogalmazott az igazgató.

A fiú osztálytársai egybehangzóan azt mesélték Zsigmondról, hogy mindig is ő volt közülük a legkedvesebb.

„Volt, hogy az utolsó forintjaiból hívta meg az egyik kevésbé tehetős barátját egy közeli büfében” – csuklott el egy lány hangja, aki arra is emlékezet, hogy Zsiga korábban gyakran megvédte a gyengébbeket. Ezt könnyen meg is tette, hiszen tehetséges volt az önvédelmi sportokban, ezen kívül futóként is rendszeresen nyert érmeket. Zsigmond egyébként már nyolcévesen is lelkes rajongója volt a kalandparkoknak, akkor is ügyesen mászott fel a legmeredekebb falakra is.

Zsigmond édesanyja tanárnőként, édesapja asztalosként dolgozott. Egyetlen fiuk volt Zsigmond.

„Hatalmas a fájdalom a szívünkben, még beszélni sem igazán tudok róla” – mondta megtörten a Blikknek a gyászoló édesapa, majd megjött a felesége is, aki nem bírt beszélni az érzéseiről.

Szomszédai is csak szépet és jót mondtak Zsigmondról.

„Pici kora óta ismerem, tündéri srác volt. Tisztelettudóan viselkedett mindig, ahogy a szülei is. Az édesapja a tragédia után átjött hozzánk, arra a fájdalomra nincsenek szavak, ami az arcán volt. Nagyon sajnálom őket” – mondta a pár házzal arrébb lakó idős hölgy.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?