INSIDER

Éppen lecsót melegített Orbán Viktor, amikor felhívta Donald Trump

David Cornstein, az Egyesült Államok nemrég leköszönt budapesti nagykövete volt az amerikai elnöknél, amikor Trump kitalálta, hívják föl Magyarország miniszterelnökét.
  • Szerző: Ripost

Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– nyilatkozta a Blikknek Orbán Viktor.

„Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog.„

Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Szó esett a járványról is, a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban.

„Arról érdeklődtem, hogy állnak a vakcinakutatással. Azt felelte: biztatóan. Megkérdeztem, hogy Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina, Trump megnyugtató választ adott: „Számíthattok rám.”

Európa-bajnok recept

A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó szakácskönyvet írt A konyhaablakból címmel, amelyet a Jokerex Kiadó adott ki. Ebben szerepel az „Európa-bajnok” lecsó receptje.

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej hagyma
  • 1 kg zöldpaprika
  • 50 dkg húsos, érett paradicsom
  • tojásnyi zsír
  • só, pirospaprika
  • 15 dkg rizs
  • 30 dkg füstölt kolbász

Elkészítés: A hagymát vékony félkarikákra vágjuk, forró zsírba tesszük, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a négyfelé, majd vékony csíkokra vagdalt zöldpaprikát és az ugyancsak vékonyra szeletelt paradicsomot. A paradicsomot előtte néhány másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd bőrét lehúzzuk és cikkekre vágjuk. Megsózzuk és a fedő alatt puhára pároljuk, időnként megkevergetve, hogy le ne süljön. A kolbászt karikára vágjuk, kis vízzel fedő alatt megpároljuk, zsírjára sütjük és a kész lecsóhoz öntjük. A rizst is külön kell elkészíteni – mert a paradicsomos lecsóban nagyon nehezen fő meg –, az alábbiak szerint: a rizst megmossuk, kevés vízzel – hogy minél pergősebb legyen – megpároljuk. Amikor már majdnem kész, akkor összekeverjük a lecsóval és készre főzzük.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?