INSIDER

Eltűnt villanyszerelők ügye: FBI-ügynökök érkeznek Magyarországra

Amerikából kap segítséget a magyar rendőrség, hogy egy évek óta húzódó gyilkossági ügyben újabb nyomokat találjanak.
  • Szerző: Ripost

Úgy tudni, a két éve eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán ügyén dolgozó rendőrök már korábban kérték az FBI közreműködését, a pozitív válasz azonban ez idáig váratott magára. Az amerikaiak érkezése már csak azon múlik, hogy a koronavírus miatti szigorú szabályok ezt mikor teszik lehetővé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mácsik Zoltán 2018-ban tűnt el nyomtalanul. Családja azóta semmit nem tud róla, holtteste a mai napig nem került elő. Ami biztos: utoljára az abdai benzinkúton találkozott a vállalkozóként dolgozó É. Imrével, aki milliós összeggel tartozott neki. A rendőrség É.-t azzal gyanúsítja, hogy megölte Mácsikot, sőt azóta az is kiderült: egy másik nyomtalanul eltűnt villanyszerelő, O. Vilmos halálához is köze lehet. A férfi hosszabb ideig letartóztatásban volt, jelenleg nyomkövetővel a lábán otthonában várja sorsa alakulását. É. mindkét bűncselekmény elkövetését tagadja.

„Valós az információjuk, én is úgy értesültem, hogy FBI-ügynökök segítik a nyomozást„ – kezdte Mácsik Zoltán családjának jogi képviselője a Blikknek.

„Az itthoni nyomozók mindent elkövettek, sajnos azonban ez idáig nem jártak sikerrel. Véleményem szerint az FBI olyan technikai eszközökkel rendelkezik, amik talán profibbak az általunk ismerteknél. A VV. Fanni-ügyben is hatalmas áttörést értek el, ők voltak, akik szinte centiméter-pontossággal be tudták mérni, hogy a vádlott melyik időpontban pontosan hol tartózkodott” – közölte dr. Lichy József.

És ezeket olvastad már?