INSIDER

Elöntött utak, sínre dőlt fák: durva pusztítást végez a vihar

Megint nem kímélte az országot a vihar, van, ahol villámárvizet okozott a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló eső.
  • Szerző: Ripost

Lecsapott a vihar az országra, ismét hatalmas pusztítást hagyva maga után. Volt, ahol elöntötte az utcákat a víz, máshol fákat döntött ki a vihar.

Dunavarsánynál fa dőlt a vasúti sínre, emiatt a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon késnek a vonatok.

Debrecenben készültek a következő felvételek:

Ugyanakkor a heves esőzés okozta vízátfolyások két dél-dunántúli vasútvonalon is elmosták a vasúti pálya egy-egy szakaszát. A Budapest-Pécs vonal Szakály-Hőgyész és Kurd közötti szakaszán mosta alá a vasúti pályát a víz, emiatt ott a vágány helyreállításáig szünetel a vonatközlekedés. Az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Jelentős, 30-60, esetenként 60-120 perces késések lehetnek.

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között sodorta el a víz a vágány egy részét, ezért ott is szünetel a vonatforgalom. Mernye és Tab között pótlóbusz közlekedik a személyvonatok helyett.  

Percek alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkzsércre. Az áradat elöntötte az utcákat és az udvarokat. Az árkok pillanatok alatt megteltek. A saras esővíz az egész falun végighömpölygött. Erről itt találsz videót.

 

És ezeket olvastad már?