INSIDER

Előkerült egy videó: így szenvedett balesetet az M7-esen a katonai konvoj

Az M7-es autópályán történt balesetben egy fiatal katona az életét vesztette.
  • Szerző: Ripost

Felkerült a YouTube-ra egy videó, amelyen látszik, hogyan álltak a baleset után a katonai konvoj járművei. A menetben először egy teherautó és egy tűzszerész kocsi ütközhetett, az őket követők ezután mehettek egymásba. Hivatalosan még nem sokat lehet tudni a balesetről, zajlanak a vizsgálatok.

A balesetben életét vesztette egy magyar katona, akinek halálhírét a Benkő Tibor honvédelmi miniszter a könnyeivel küzdve jelentette be. A fiatal katona életéért állítólag hosszú órákon át küzdöttek, de sajnos már nem tudták megmenteni.

A baleset Székesfehérvár közelében a 64-es kilométernél történt: hatan sérültek meg, mindannyian katonák voltak. Két sérültet akkor mentőhelikopterrel szállítottak az MH Egészségügyi Központba, négy sérültet pedig a székesfehérvári kórházban láttak el, ők úgy tudni, hétfőn már el is hagyhatták a kórházat.

Benkő Tibor a tragédia körülményeinek, illetve előzményeinek feltárása érdekében belső vizsgálatot rendelt el. A közúti baleset körülményeit pedig a rendőrség vizsgálja. Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka még kedden tudatta, hogy a 37 éves elhunyt katonát a honvédség saját halottjának tekinti.

És ezeket olvastad már?