INSIDER

Elképesztő összeg, 9 millió forintot találtak a BKV járatain

Rengeteg pénzt és sok furcsa talált tárgyat őriznek a BKV erre szakosodott részlegén. Eddig 400 ezer forint volt a legnagyobb talált összeg egyben.
  • Szerző: Ripost

Sok pénzt hagytak el a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) járatain egy év alatt. A talált pénzből 3 millió forint még várja jogos tulajdonosait.

„Járatainkon tavaly összesen 9 152 390 forintot hagytak el az utasok. Szerencsére ennek a kétharmada, 6 240 890 forint már visszakerült a gazdájához”

– tudtuk meg a vállalat tájékoztatási osztályától.

 

Rengeteg pénztárcát találnak

Persze ez nem egy utastól származik, hanem összesen több száz ember hagyott el ennyit.  Voltak nagyobb fogások is, korábban volt egy férfi, aki közel 400 ezer forintot hagyott el egy táskában. Ha egy utas lead egy talált pénztárcát, sok esetben a tulajdonos adatai – bankkártyái, igazolványai - is benne vannak, így a BKV meg tudja találni. Arról viszont nincs információjuk, hogy hány nem becsületes megtaláló tette el a buszon, metrón, villamoson gazdátlanul hagyott pénztárcát…

Van, aki műfogsort hagyott el

Nem csak pénzt felejtenek fent a járatokon, a hétköznapi tárgyakkal egy egész termet töltenek meg a BKV Talált Tárgy Kezelőségén.

A különleges tárgyakról, amiket a járműveken találtak, többet megtudhat a keddi napilapból, ahol képeket is közlünk róluk!

 

Hol keressük, ha elhagyunk valamit?

Az elhagyott dolgaink iránt telefonon a 06-1/325-5255-ös telefonszámon (1-es, 6-os menüpont), e-mailben a [email protected] címen vagy személyesen a BKV székházával szemben levő Talált Tárgy Kezelőség irodájában lehet érdeklődni. Ha valamit elhagytunk a buszon vagy villamoson, és leadja valaki, az valószínűleg az Akácfa utca 18.-ba kerül. Az első nap díjtalanul szerezhetjük vissza dolgainkat, utána egy vonaljegynek megfelelő összegért, azaz a 350 forintos kezelési költség fejében. De fontos, hogy hivatalos okmánnyal érkezzünk a kezelőségre. A beérkező tárgyakat a közlekedési társaság 3 hónapig őrzi, utána értékesítésre kerülnek. Ha ezután megyünk elhagyott dolgunkért, akkor az értékesítéskor kapott összeget adja át a tulajnak a BKV. Ha egy éven belül nem jelentkezik senki az összegért, akkor a BKV átutalja azt a Magyar Államkincstár részére.

A MÁV és a Volán is működtet talált tárgyak osztályát
A vidéki tömegközlekedési cégek is működtetnek talált tárgyak osztályát. A vonatokon és az állomásokon elvesztett tárgyak után a MÁVDIREKT központi számán, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon, a 6. Különleges információk menüpontján, illetve a közeli állomásokon, pályaudvarokon érdeklődhet. Az elvesztett tárgyakat 3 hónapig őrzik meg. A Volán is 3 hónapig őrzi meg a buszokon, buszpályaudvarokon talált tárgyakat. Ha a tulajdonos nem jelentkezik pár napon belül, Budapestre, a Népliget buszpályaudvarra kerülnek a tárgyak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?