INSIDER

Dráma Fóton: az ablakon át menekült az égő házból egy öttagú család

A menekülő családnak a szomszédok segítettek. A tüzet nem sikerült idejében megfékezni, lakhatatlanná vált a ház.
  • Szerző: Ripost

Az ablakon át menekült meg a lángoló házból egy ötgyermekes család Fóton, amikor a házuk vasárnap teljesen leégett.

A menekülő családnak a szomszédok segítettek, ám a tüzet nem tudták idejében megfékezni, a ház lakhatatlanná vált. A család egy krízisházban talált ideiglenes menedéket, ám itt csupán néhány hónapig maradhatnak.

„Fölkeltettem a páromat, hogy ég a ház. Péter megpróbált kimenni az ajtón, de már becsaptak a lángok a konyhába, ő még visszament, mert azt hitte, a kisgyerek bent van. Megégett a keze, a feje, a mellkasa, kórházban van, és nem tudjuk, mi lesz, mert mindenünk, minden papírunk odaégett” – mondta a könnyeivel küzdve a Tényeknek a gyermekek édesanyja. „Kitéptem az ablakot és raktam ki a gyerekeket. Szomszédok jöttek segíteni elölről, megpróbálták oltani” – tett hozzá.

A ház tulajdonosa, aki a ház mögött lakik, arra gyanakszik, hogy a kisház oldalán lévő fűtési berendezés szikrája meggyújtotta a tűzifát, ami lángra lobbant.

„A tűzoltók kiérkezésekor körülbelül 80 négyzetméteren égett a tűz, illetve az udvaron felhalmozott hulladék is lángra kapott már” – mondta a kamerák előtt Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzben egy gázpalack és egy autó is teljesen kiégett. Több embert kórházba szállítottak, hétnél felmerült a füstmérgezés gyanúja, de jelenleg, senki nincs életveszélyes állapotban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?