INSIDER

Döbbenetes részletek a csepeli gyilkosságról: Anna találkozott a tettessel

Egy fiatal nő találkozott a csepeli gyilkossal, akiről csak később tudta meg, hogy mit tett.
  • Szerző: Ripost

Talán csak a véletlennek köszönheti életét Anna, aki összefutott szombat hajnalban a kihalt csepeli utcán egy gyilkossal. A fiatal nő azt még nem tudta, hogy a férfi alig valamivel korábban halálra késelte egy ismerősét, csak azt, hogy egy sötét figura fenyegetően közelít felé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

„Zavartan bolyongott az utcán ez a férfi” – idézte fel a Blikknek Anna a szörnyű perceket. A fiatal nő az ismerőseinél volt, taxira nem volt nála pénz, ezért az éjszakai busz felé vette az irányt. Útközben hallotta meg a mentők és a rendőrök szirénáját, csak ezután tűnt fel neki, hogy egy férfi a közelében tántorog és meredten bámulja őt.

„Ekkor még nem tudtam, hogy egy gyilkos vetett rám szemet, csak megijedtem, hogy meg fog támadni” – mondta tegnap remegő hangon, még mindig sokkos állapotban. „A busz nem jött, a főút üres volt, egy lélek sem járt arra. A zavartnak tűnő férfi az út túloldaláról kezdett motyogni, majd ordítani felém” – idézte fel a lány, aki azonnal tárcsázta barátja gyorshívóban elmentett számát. „Párom aggódva kérte, hogy egy percig se maradjak ott, induljak, ő pedig siet elém” – mondta.

A fiatal nő telefonálás közben többször hátranézett, s az addig zavartan járkáló férfi már határozott, dinamikus léptekkel követte őt, miközben árgus szemekkel figyelte minden mozdulatát.

„Egy idő után eltűnt mögülem, ám ettől még nem nyugodtam meg, mert nem tudtam, mire számítsak, honnan fog felbukkanni. Szerencsére a párom néhány percen belül megérkezett”– folytatta Anna, akiben másnap meghűlt a vér, amikor meglátta, hogy az utcán őt fenyegető férfit a rendőrök emberölés miatt körözik.

Azóta kiderült: a 24 éves román K. Csaba egy karddal lágyékon szúrta áldozatát a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc utcában, egyutcányira attól a helyszíntől, ahol olvasónkat követni kezdte. A TV2 információi szerint a dulakodás egy vita után tört ki: a felek azon szólalkoztak össze, hogy a későbbi tettes miért vitt kardot a kocsmába. A férfi szombat délután feladta magát.

Három éve létezik a Hazakísérő Telefon szolgáltatás, ami a 06-80-442-422-es zöld számon vagy a 06-30-899 3465-ös normál tarifás számon érhető el hétfő–szombat este tíztől hajnali 2-ig, vasárnap este tíztől hajnali 1-ig. Itt a diszpécser elkéri az adatokat, leköveti a hívót, és ha baj történne, azonnal értesíti a rendőrséget.

És ezeket olvastad már?