INSIDER

Derékig levágta a haját, megégette, és még ezt tette gyermekei anyjával

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti férfit, aki brutálisan megkínozta élettársát 2016 őszén.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Brutálisan megkínozta, ütlegelte és szurkálta élettársát egy kecskeméti férfi.

A Kecskeméti Ítélőtábla különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a férfit, aki szerelmeféltésből terrorizálta, verte élettársát, és meg is akarta ölni.

Hiába voltak közös gyermekeik, a férfi féltékenykedett

A férfi és az élettársa 2007 óta éltek együtt Kecskeméten, ahol öt gyermeket neveltek. Négy közöset és egy az asszony előző kapcsolatából születettet. Viszonyuk 2016 őszétől egyre inkább megromlott, mert a vádlott féltékenykedett. A nő a rendszeres viták miatt el akart költözni, de a férfi ezt nem hagyta.

Be kellett vallania nemlétező kapcsolatát

A férfi egy idő elteltével féltékenységi rohamokat kapott, ami addig fajult, hogy 2016 októberében arra kényszerítette a nőt, hogy vallja be titkos kapcsolatát, mire az asszony félelmében beismert egy nem létező viszonyt. Ezután kezdődött a borzalom...

Verni kezdte a nőt, aki nem mert segítséget kérni

A férfi bottal ütötte a nő lábát, megégette az arcát, ollóval levágta a derékig érő haját, majd három milliméteresre lenyírta, mondván: így majd nem kell senkinek. A sértett félelmében nem mert orvoshoz fordulni. Ezután a vádlott többször is bántalmazta az asszonyt, ököllel ütötte, késsel megszurkálta.

A gyerekek is látták a bántalmazást

November 11-én az egyik bántalmazásnak a gyerekek is szemtanúi voltak. Másnap a férfi a gyerekeket elvitette otthonról, és az asszonyt kézzel és vascsővel is ütlegelte, amikor pedig elájult, vízzel fellocsolta és tovább kínozta.  A sérült asszonyt a kanapéhoz kötözte, hogy ne tudjon segítséget kérni, amíg ő elmegy dohányért.

A férfi testvér mentette meg a nő életét

A vádlott felhívta lánytestvérét, akinek azt mondta, tragédia lesz, mert meg fogja ölni élettárását. A testvér értesítette a rendőrséget, majd a sértettet életveszélyes állapotban kórházba vitték. A szakértői vélemény szerint a nő orvosi ellátás nélkül 48-72 órán belül meghalt volna.

Úgy érzik, lehetett volna súlyosabb a büntetés
 

Hegedűs István bíró a Kecskeméti Törvényszék ítéletét helybenhagyó döntés indoklásakor azt mondta, hogy az elsőfokú ítélet inkább enyhének minősíthető, de mivel az ügyészség nem fellebbezett, az ítélőtábla súlyosabb büntetést nem hozhatott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?