INSIDER

Csak háromszor láthatta, most 28 év után keresi fiát a kaszaperi anya

Egy ismerőse ötlete volt, hogy az interneten kutasson fia után, akiről lemondott születésekor. Máriának azóta két másik gyermeke is született, de ők is nevelőszülőknél vannak.
  • Szerző: Ripost

A kaszaperi Mária május 10-én, 28 évvel azután kezdte el keresni elsőszülött fiát, hogy életet adott neki. Az asszony a -nak azt mondta: egy ismerőse ötlete volt, hogy egy Facebook-poszt segítségével próbáljon rálelni a gyermekre, akiről mindössze annyit tud, amennyit az egykori zárójelentés tartalmaz. „2450 dekával és 47 centivel született, ide a papírra az van írva, hogy Kovács István a neve, de ezt azóta biztosan megváltoztatták” – kezd bele a történetbe Kovács Mária.

„Engem annak idején eldobtak a szüleim, és ez oda vezetett, hogy 28 évvel ezelőtt, amikor az első gyermekem megszületett, olyan életmódot folytattam, ami miatt nem bírtam volna gondoskodni a gyermekemről, ezért a gyámhivatal titkosítással örökbe adta. Se munkám, se lakásom nem volt akkor, a gyerek édesapját pedig nem érdekelte a terhességem, alkoholista volt” – mondja Mária, aki mindössze három alkalommal látta a fiút: amikor életet adott neki, és még kétszer meglátogathatta a gyulai kórházban.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az asszony élete tíz évvel ezután fordult kicsit jobbra, 2002-ben férjhez ment, majd életet adott második gyermekének, egy ma már 17 éves fiúnak, pár évvel később pedig egy kislánynak.

A dolgok azonban megint hamar rosszra fordultak. „A férjem sajnos meghalt egy közúti balesetben, ezután egyedül neveltem a gyerekeket, de 2018 végén nevelőszülőkhöz kerültek” – meséli Mária.

A két gyerek azonban ragaszkodik édesanyjához, a járvány kitörése előtt személyesen is találkoztak, azóta pedig telefonon tartják a kapcsolatot. Mária azt mondja, éppen miattuk keresi elsőszülött fiát. „A féltestvérei szeretnék megismerni. Jó lenne, ha jelentkezne” – mondja az asszony, aki közben abban is bízik, hogy két gyermeke visszakerülhet hozzá a nevelőszülőktől. „Kaptam egy papírt arról, hogy újratárgyalják majd az ügyet, most már dolgozom is az önkormányzatnál, bízom benne” -mondja.

A fiú 1992 májusában született. Vér szerinti édesanyja azt mondja, Kaszaperen mindenki ismeri őt, fia eléri ott. Feltéve, ha magára ismer, és ezután úgy dönt, megismerné azt, aki életet adott neki...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?