INSIDER

Betontól féltették a Városligetet, most imádják a fővárosiak a megújult parkokat

Megpróbálták megakadályozni a Városliget megújítását a környezetvédelemre hivatkozva. Milyen jó, hogy nem sikerült! A szünidőben csúcsforgalmat bonyolít a Liget.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Városliget megújításának ellenzői arra hivatkoztak, hogy fákat akarnak kivágni és betondzsungel lesz a park helyén. A körülnézett, milyen most a megújult Városliget. Jelentjük: zöld is, szórakoztató is, és rengeteg ingyenes lehetőség várja a szünidős diákokat és családjukat. Ennek megfelelően csúcsforgalmat bonyolít, mégsem érzi senki azt, hogy sokan vannak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

Mindenhol zöldellő fák, virágzó rózsatövek, hatalmas füves terület fogadja a látogatót. A modern technológiával megépített játszóterek és sportpályák remekül egyensúlyban vannak a nagy zöldfelülettel. Mindenki megtalálja a maga számítását, ha csak sétálni akar egy kellemeset a parkban, vagy szeretne sporttal kikapcsolódni, de a kultúrának és játéknak is ugyanúgy megvan a helye.

Piknikezni is lehet kulturált körülmények között. Fotó: Keller Mátyás

A a fák árnyékában üldögélő édesapát kérdezte, mit gondol a megújult Városligetről.

„Tetszik! A lányunk a mászókákat élvezi nagyon, neki is tetszik a hely. Szép a park, a nagy platánfák, a légkör is nagyon jó. Másodjára vagyunk itt, Pécsről jöttünk„ - mondta Szekeres Zoltán.

Szekeres Zoltán
Fotó: Vaskó Tamás

A zsibongó gyerekek nem zavarják a pihenni vágyókat, a nagy tereknek és az ötletes kialakításoknak köszönhetően.

Olyan nagy a játszótér, hogy hiába vannak sokan, nem zavarják egymást a gyerekek. Fotó: Ripost

 

Aki pihenni szeretne, talál olyan helyet, szépen gondozott füves területet, ahol leheveredhet és nem zavarja a gyerekek zsivaja. Fotó: Ripost

Mindenkinek helye van a Városligetben, akár gyerekkel, akár kutyával vagy csak egyedül megy. Hallgasd meg, mi a véleményük az embereknek:

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?