INSIDER

Berobbant a nyár, brutális meleg jön

Meghozta a pünkösd az igazi nyarat! A hosszú hétvégén az utcai hőmérők már néhol 35 fokot mutattak. Rengetegen keresték fel a vízpartot és a strandokat, kihasználva az igazi strandidőt, ami váratlanul is érte a vendéglátókat. 54 percet kellett sorban állni jegyért a Palatinus strandon.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Minden pénztár üzemelt a legkedveltebb fővárosi strandon, még az uszodánál is lehetett jegyet venni, de annyian voltak, hogy így is sok időbe telt a bejutás.

Az előrejelzések szerint folytatódik a kánikula, magas lesz a héten az UV-sugárzás. Ma is sok napsütés várható, de napközben az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elvétve kialakulhat frissítő zápor, esetleg zivatar északkeleten és nyugaton. Szerdán hőség várható, és az Országos Meteorológiai Szolgálat egész jövő hétre forróságot jósol. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

 

Az előrejelzések szerint a legmelegebb Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz, ezért itt különösen ajánlott, hogy dél és három között kerüljük a tűző napot, gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről és vízivásról.  Szerdára másodfokú figyelmeztetést adtak ki az egész országra, csütörtökön ez már csak két megyében lesz érvényben.

Ismét igaza lett Dávid Mihály mérnöknek, aki minden évben készít időjárás előrejelzést. A Dávid-naptár szerint idén nagy hőséggel indul a június, a hónap közepén várható lehűlés, de a hónap második felében ismét meleg várható. Július elején kissé csökken a hőmérséklet, de azután beköszönt az igazi nyári kánikula, ami csak a hónap második felében enyhül kissé. Az augusztus első fele is nagyon melegnek ígérkezik, szóval lesz még részünk kánikulában!

 

 

Csúcson a pázsitfű pollenje. A nagy meleg hatására a héten a pollenkoncentráció sok helyen kritikussá válhat, jelentősen nő az előrejelzések szerint a pázsitfüvek pollenszórása. A pázsitfüvek pollenje a legerősebb allergének közé tartozik. A Nemzeti Népegészségügyi Központ figyelmeztetést adott ki: az arra érzékenyek kerüljék a fokozott terhelést és keressék fel a kezelőorvosukat

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?