INSIDER

Kitilthatják az iskolai menzáról azokat a 16-18 éveseket, akik nincsenek beoltva?

Vita alakult ki a szülők között, két táborra szakadtak. Azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, megkérdeztük az iskolák fenntartóját.
  • Szerző: Ripost

Kitilthatják-e az iskolai menzáról a be nem oltott 16-18 évest? – merült fel a kérdés a szülőkben, miután néhány édesanya azt állította, hogy több budapesti gimnázium igazgatója is kilátásba helyezte ezt a lehetőséget. Rögtön vita alakult ki a Facebookon, egymásnak esett a két tábor. Egyes szülők szerint olyan szabályozásra lenen szükség a menzákon, mint az éttermek belső részénél: a be nem oltott 16-18 éveseket nem kellene beengedni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

a be nem oltott 16-18 évest

Sok kisebb gyerek anyukája is kitiltaná a be nem oltott nagyobbakat, így védenék a saját gyereküket. A másik tábor azzal érvelt, hogy a gyerekek egy osztályteremben ülnek egész nap, együtt vannak a folyosón, nincs értelme kitiltani őket a menzáról. Mivel teljes volt a bizonytalanság, megkérdeztük az illetékest, a Klebersberg Központot.

„A hatályos jogszabályok értelmében az adott intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok beléphetnek az intézménybe, tehát nem lehet őket kitiltani a menzáról, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva vagy sem” – közölte a Klebersberg Központ Stratégiai és Kommunikációs Főosztálya. A válaszból egyértelműen kiderül, hogy nem lehet kitiltani a a be nem oltott 16-18 évest a menzáról, s mivel ez a jogszabály, az egyes intézmények igazgatói sem dönthetnek másként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?