védettség

28 találat
INSIDER

Omikron partira járnak a fiatalok – ezt gondolja Rusvai Miklós az új őrületről

„Remélem, elkapom az omikront!” – nyilatkozta néhány hete dr. Rusvai Miklós a Ripostnak, de vajon azt is bevállalná, hogy részt vegyen egy omikron partin? Erről kérdeztük a virológust.

POLITIK

Karikó Katalin elárulta, hány nap múlva nyújt extra védelmet a 3. Pfizer-vakcina

A magyar biokémikus, Karikó Katalin a Ripost kérdésére azt is elárulta, mennyivel lesz magasabb az ellenanyagszint a 3. Pfizer-vakcina után.

INSIDER

Karikó Katalin elmondta, meddig tart a védettség

Egy konkrét kérdésre válaszolva öntött tiszta vizet a pohárba a szakember.

INSIDER

Nagy bejelentést tett Müller Cecília a harmadik oltásról

Soha nem volt annyira szükség a koronavírus elleni védőoltásra, mint most, hiszen versenyt futunk az idővel – mondta az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

KÜLFÖLD

KI a védettebb? Akit beoltottak vagy aki átesett a koronavírus-fertőzésen?

Minden jel arra utal, hogy a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak éppen annyira védettek, mint akik megkapták a vakcina mindkét fázisát.

INSIDER

A Covid-oltás mellékhatása: a magyarok 80 százaléka tervez nyaralást

Miközben Nyugat-Európában még azt kell nézni, hová milyen feltételekkel engednek be és melyik tengerparton kell maszkot viselni, itthon a sikeres oltási kampánynak köszönhetően az emberek 80 százaléka tervez nyaralást, a többség belföldön. Milliók kelnek

INSIDER

Elképesztő, meddig véd a fertőzés és a vakcina – posztolt a magyar virológus

Kemenesi Gábor virológus a neves Nature szakmai folyóiratban megjelent új tanulmány eredményeit osztotta meg közösségi oldalán. Kiderült, meddig véd a vakcina.

INSIDER

Egy kutatás bizonyítja, ezeknek az embereknek a védettsége a legtartósabb

Egy székelyföldi kutatás szerint tartósabb a védettsége azoknak, akik a fertőzés után kaptak védőoltást.

INSIDER

Kitilthatják az iskolai menzáról azokat a 16-18 éveseket, akik nincsenek beoltva?

Vita alakult ki a szülők között, két táborra szakadtak. Azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, megkérdeztük az iskolák fenntartóját.

INSIDER

Ilyen tesztet érdemes csináltatni, ha a védettségünkre vagyunk kíváncsiak

Aki beoltatta magát és tudni szeretné, hogy működik-e az oltás, annak van lehetősége megvizsgáltatni magát. Így lehet ellenőrizni a védettséget!

INSIDER

Kemenesi Gábor elárulta: nem csak vakcinázva lehetnek védettek a gyerekek!

Mivel egyre több gyerek is elkapja a koronavírust, így sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon kaphatnak-e majd oltást, és mikor. Kemenesi Gábor virológus azonban elárulta, nem csak vakcinázva lehetnek védettek a kölykök.

INSIDER

Kutatók kimutatták: ennyi ideig lehet védett, aki elkapta a vírust

Sokakat érdeklő kérdést tisztáztak.

INSIDER

A nagy kérdés: Meddig tart a védelem a koronavírus ellen?

Egy kutatócsoport több hónapnyi mintavétel és elemzés után kiadta az eredményeket, melyek választ adnak arra a kérdésre, ami mindenkit foglalkoztat. Meddig maradunk védettek a koronavírussal szemben?

KÜLFÖLD

Döbbenet: ez történt az újszülöttel, aki koronavírus ellen beoltott anyától született

Beoltották az édesanyát, hetekkel később megszülte gyermekét. Elképesztő dolgot fedeztek fel a csecsemőnél!

INSIDER

Dr. Rusvai Miklós: Ezért nem mindegy, milyen koronavírustesztet veszel!

Most, hogy egyre többen átestek már a fertőzésen és az oltást is egyre többen megkapják, sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon mennyire váltak védetté a fertőzéssel szemben. Ennek kimutatására létezik már külön teszt is, ám vigyázat, könnyű összekeverni az

INSIDER

Dr. Rusvai: Akit beoltottak vagy átesett a fertőzésen, a mutációkkal szemben is védettebb

Sokan úgy vélik, hogy egyetlen oltás úgysem véd a mutációk ellen. Mások attól tartanak, mi van akkor, ha átestek a vírusfertőzésen, de egy új változat ismét megfertőzi őket. Hogy van-e alapja ezeknek a félelmeknek, arról dr. Rusvai Miklós virológust kérde

POLITIK

Covid-19 hibrid-mutáció: az is elkaphatja, aki már átesett a betegségen!

Megjelent a koronavírus legújabb variánsa, a kaliforniai és a brit mutációk hibridje. Ez gyakorlatilag egy igazi szörnyeteg: azok is megbetegedhetnek tőle, akik már átestek a víruson.

POLITIK

Müller Cecília: Hosszabb ideig védhet a kínai vakcina

A Sinopharm-vakcina tartósabb védelmet adhat a koronavírussal szemben, mivel inaktivált vírust tartalmaz – erről beszélt Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján.

INSIDER

Kimondta a víruskutató: ennyire véd az AstraZeneca a dél-afrikai mutációtól

Dr. Rusvai Miklós víruskutató szerint nem teljesen megalapozott a hír, miszerint az AstraZeneca vakcina nem véd a koronavírus dél-afrikai mutáció ellen. 

INSIDER

Magyar kalapácsgyógyszer üti ki a Covid-fertőzést

Megelőzésként közel féléves védettséget, fertőzés esetén pedig enyhe vagy középsúlyos fázisban nyújthat hatékony védelmet egy ígéretes magyar gyógyszer. A klinikai tesztek még idén elkezdődhetnek.

POLITIK

Már 12 ezer mutációja van a koronavírusnak!

Japánban négy, Brazíliából érkezett embernél azonosították a koronavírus legújabb mutációját. Angliát egy gyorsan terjedő mutáció miatt zárták le, Dél-Afrikában pedig megint más koronavírus-változat szedi az áldozatait. A Ripost dr. Rusvai Miklós víruskut

POLITIK

Koronavírus-vakcina: hogyan okoznak védettséget a különböző oltások? Elmondjuk!

Máris megkezdődtek az oltások Magyarországon. De a különböző koronavírus-vakcinák hogyan és mikor alakítanak ki védettséget? Hogyan reagál az oltásokra a szervezet, és ez hogyan járul hozzá a nyájimmunitáshoz?

YESSS

Kell-e vakcina, ha átestél a koronavírus-fertőzésen?

A kutatások állása szerint most úgy tudjuk, hogy aki átesett a koronavírus-fertőzésen, az egy ideig védett a betegség ellen. De akkor az azt is jelenti, hogy semmi szüksége vakcinára?

MEDICINA

Meddig tart a védettség, ha elkaptad a koronavírust?

Annyit már tudunk, hogy többször is meg lehet fertőződni, de vajon meddig érezheti biztonságban magát, aki felgyógyult a betegségből?

INSIDER

Elkészült a mobilalkalmazás, élen járunk a vakcinaútlevél fejlesztésében

A magyar állampolgárok egy mobilalkalmazás-rendszerrel igazolhatják Covid-védettségüket.

MEDICINA

Ez történik 3 hónap múlva azokkal, akik kigyógyultak a koronavírus betegségből

Mi történik a gyógyulás után? Meddig fertőzhet az, aki átesett a betegségen? És vajon meddig marad védett az újrafertőződés ellen? Mire számíthatnak a gyógyult fertőzöttek?

SZTÁR

Gáspárék átértékelték a luxust Indiában

Gáspár Zsoltinak kétszer is bejött az élet Ázsiában, hiszen eddig ők az egyetlen páros, akik másodjára is megpihenhettek a kőkemény küzdelemben.

RIPOSTER

Kiderült, miért nincs az influenzának magyar halálos áldozata

Folyamatosan emelkedik Magyarországon az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Amíg 2019 első két hetében 11 és 19 ezren, az ötödik héten már 77 ezer 500-an keresték fel az orvosukat.