Létrehozva: 2021.09.07.

„Látni a saját gyermekem szenvedését nagyon nehéz” – három hétig volt kómában a balesetet szenvedett 9 éves Petra

A lány nagyon erős kis harcos, küzdött az életben maradásért, most pedig a felépülésért.

Mindössze 9 éves az a kislány, aki néhány hete balesetet szenvedett nagyszüleivel. A Ripost-nak az édesanya, Emese elmondta, hogy mi történt pontosan és hogyan küzdött gyermeke az életben maradásért.

„Két fiatal fiú gyakran versenyzett a gyomaendrődi főúton és a mellékutcákon. Petra a nagypapáékkal ment volna egy koncertre, és ahogy jöttek ki az utcából, a nagypapa szétnézett, de nem látott semmit. Két fiatal körülbelül 200 körüli sebességgel – ezt pontosan még nem tudjuk – hajtott beléjük oldalról” – emlékezett vissza Emese, aki hozzátette, hogy még zajlik a nyomozás. „A nagypapa már otthon lábadozik, neki gerinctörése volt, illetve a mellkascsontja tört össze. Járókerettel már tud valamennyit mozogni. A nagymama még mindig az intenzíven van. Neki nagyon rossz az állapota, gépek tartják életben. A baleset közben kapott egy sztrókot, és mindene megsérült. A tüdejébe a bordák beszúródtak, a lépe leszakadt, a mája, a belső szervei sérültek, szilánkosra tört a keze és a lába.”

Ez a fotó még a baleset előtt készült Petráról (Fotó: Facebook)

Mindent újra kell tanulnia

Az édesanya most is éppen a balesetet szenvedett kislánnyal, Petrával van a budapesti Bethesda Gyermekkórházban. Napról napra egy kicsit jobban van, de az orvosok azt mondják, hogy másfél-két év lesz, mire felépül.

„Súlyos koponyasérülést, kulcscsonttörés szenvedett. Három hétig volt kómában, és másfél hete, hogy felébredt. Azóta napról napra egy picit jobb az állapota. Először azt jósolták, az sem biztos, hogy felépül a kómából, vagy lehet, hogy nem lesz tudata. Hál' istennek ezeken túl vagyunk. Mivel egyelőre beszélni nem tud, így megbeszéltünk néhány kézjelet, hogy igen-nemmel tudjunk kommunikálni valamennyire. Azon vagyunk, hogy minél előbb felépülhessen. Mindent újra kell tanulnia, ma ültettük fel először, de meg kell tanulnia újra beszélni, enni és járni is” – mondta az anya.

Bár két év is lehet, mire felépül a kislány, amint javul az állapota, és stabilabbá válik, akkor hétvégente majd hazaengedik, de még erre is sokat kell várni.

Minden erejével küzd

„Petra nagyon kitartó, nagy akarat van benne. Mindent próbál úgy csinálni, ahogy mondjuk neki, de most sok mindenben korlátozva van. A rehabilitációs központban most gyógytornászok, logopédus, masszőr, tanítók jönnek hozzá. Lesz még neki egy helyreállító műtéte, mivel a koponyacsontjának nagy részét kivették. Rehabilitáció folyik, hosszú út lesz ez még” – mesélte az anya, majd folytatta: „Igyekszünk pozitívak maradni, de nagyon megrázó, nehéz lelkileg. Látni a saját gyermekem szenvedését nagyon nehéz.”

Gyűjtenek a családnak

Többen is összefogtak, hogy segítsék a családot, amíg a kislány felépül. Jótékonysági futást rendeztek, liciteket indítottak, és számtalan adomány érkezett a környező településekről és az ország különböző pontjairól.

„Petrával Békéscsabán lakunk, a férjemmel elváltunk, és a kislányom ott volt nála Gyomaendrődön, amikor a baleset történt. Felváltva jövünk az apukájával hozzá a kórházba, mert még két kistestvére van otthon” – mondta Emese. „Egy ismerős indította a gyűjtést, és bár nem akartam kérni senkitől, jólesik, hogy sokan segítenek. Nagy költségek vannak, Békéscsaba-Budapest nem kis táv, így a benzinköltség rettentő sok. Csináltatni kellett neki egy szerkezetet, ami megtartja a lábát, hogy tudjon járni a későbbiekben, és ami biztos kell majd, a kerekesszék és a járókeret. Ha hazaengedik, kell majd gyógytornász. Nem tudom én sem, milyen költségek lesznek még, de lesz helye a pénznek, mert azt mondták, sokba lesz ez az egész.”

Aki szeretne segíteni, az IDE kattintva találja meg az ehhez szükséges részleteket.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

mandiner.hu

Így tett pontot a klímatüntetés végére egy lengyel kamionsofőr (VIDEÓ)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra