INSIDER

Ez volt a legrosszabb napom – megtörte a csendet a Balatonba fulladt két fiú tragédiájáról a vízimentő

Nem tudott úszni a testvérpár, akik a bójákon túlra sodródtak gumi matracukkal.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, szörnyű tragédia történt vasárnap délután a Balatonnál. Egy jászberényi testvérpár vesztette életét, miután elsodródtak a matracukkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 13 és 17 éves fiúk holttestét a vízimentők találták meg, miután több órán keresztül keresték őket. Az egyik fiú holttestét a vízimentők egyik segítője találta meg, a másik fiút a búvárok húzták ki a partra – számolt be róla a Balaton környéke – írja a Balaton Környéke.

Fotó: Markovics Gábor

Fonyód-Bélatelepnél a fiúk két külön matracon túlhaladtak a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon.

A keresést több helikopter is segítette. A vízimentők négy szonáros hajóval indultak a testvérpár megmentésére. Elsőként a fiatalabb fiúra találtak rá, majd órákkal később bátyjára.

A jászberényi család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A vízimentők vezetője, Bagyó Sándor megtörten Facebook oldalán ezt mondta a tragédiáról:

„A legrosszabb napom. Most fejeztük be a kollégáimmal négy szonáros hajóval egy itt üdülő háromgyerekes család két gyermekét kerestük. Illetve az egyiket korábban megtalálta egy segítő. Odaérkezett az esetkocsik és próbáltunk küzdeni az életéért, de sajnos nem sikerült és a második gyereket a víz alatt találtuk meg holtan. Ezek nem azok a szép napok, amiért az ember vízimentővé válik.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?