INSIDER

A Ripost jelenti a Balatonról: erre készülj, ha ott akarsz nyaralni!

38 fok, olvad a fagyi, a csajokon már nincsen ruha – ez fogadja azt, aki most megy a Balatonra. Már reggel 9-kor megteltek a szabadstrandok, szerencsére van belőlük elég.
  • Szerző: Ripost

Zamárdiban ma korán indult az élet: mindenki igyekezett a vízpartra menekülni, mielőtt befűtenek odafönt. A szabadstrandon délre egy gombostűt se lehetett leejteni. A fizetősön még van hely bőven, de mivel alig van különbség a kettő között, a nyaralók szívesen fürdőznek ingyen. Ott is vannak öltözők, takarítják a toalettet, van ugrálóvár, játszótér, elegendő szemetes – és igazi retróhangulat! Mindenki hűtőtáskával flangál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balázs és Szofi Budapestről csak egy napra ugrott le Zamárdiba. Ahogy kell: hűtőtáskával, rántott „dobverővel” és klasszikus módon szalvétába tekert sóval.

„Nem árt felkészülni, hiszen az árak idén az egekbe szöktek” – mondja Balázs.

Szofi és Balázs kiválóan érezte magát a parton (Fotó: Bors/Móricz István)

„Autóval jöttünk, ha az autópályadíjat, az üzemanyagot is hozzászámítom meg eszünk egy-egy lángost, csapolt sört iszunk, akkor erre a napra el is megy vagy húszezer forint. Nem tudnánk kihozni ennyiből, ha nem lennének ilyen minőségű szabadstrandok is a Balaton partján, mert a fizetős strandok árai elszálltak, miközben szerintem semmivel nem nyújtanak többet” – mondja a fiatalember.

A vízibicikli kölcsönzőn felirat: 1 órára 4 ezer, fél órára 3 ezer forint a kölcsönzés. Gergő és Roland, akiktől bérelni lehet a járgányt, diákok, a nyárra jöttek ide dolgozni. Megkeresik a havi 300 ezret is, így majd a saját keresetükből mehetnek nyaralni. Igazi beach boyok, bár nem tudnak lassítva futni, mint a Baywatch szereplői, ennek ellenére a lányok kedvencei.

Gergő és Roland még a munkát is élvező a vízparton (Fotó: Bors/Móricz István)

„Nyaralva keressük meg a nyaralásra valót” – mosolyog Gergő, aki szerint nem fárasztó a munka, ők inkább szórakozásnak fogják fel.

Rácz Gyula és a felesége, Zsuzsa az unokájukat, Bencét hozták el a Balatonhoz. Meghökkentették őket az árak, az emlékeikben még más számok éltek.

A Rácz család az unokát hozta le a Balatonra (Fotó: Bors/Móricz István)

„Még jó, hogy van ilyen szép szabadstrand!” – mutat körbe Gyula. „A SZÉP-kártya programnak is köszönhetjük, hogy itt lehetünk, egész évben erre spórolunk, hogy nyáron mindent megadhassunk a kisunokánknak, és nem is kell ehhez sok készpénzt” – teszi hozzá.

„Azért 1200 forintot elkérni egy lángosért, amikor otthon 120 forintból is ki lehet hozni, egyenesen pofátlanság” – vélekedik a felesége.

A diákok meg sem engedhetnék maguknak a fizetős strandot. Ők is egy napra ruccantak le a Balatonra, a nagy hőségre való tekintettel, és fejenként 8 ezer forintot szántak a kirándulásra.

Balról Ádám, Emma, Patrik, Sára, Bagita és Evelin jókedvűen álltak össze egy csoportképre (Fotó: Bors/Móricz István)

„Vonattal érkeztünk, diákjeggyel, és a vízpart ingyen van, csak üdítőre, kajára költünk” – mondja Ádám.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?