INSIDER

Bajba került Mexikóban a Neckermann utasa

A magyar turistákat is érinti a Thomas Cook utazási iroda csődje, többen is utaznak a céggel, főként távolabbi, egzotikus helyekre. Egyelőre nem lehet tudni azt sem, mi lesz a Neckermann Magyarország sorsa.
  • Szerző: Ripost

Még hétfőn a cég azt közölte, hogy folytatja működését, de az utazások során lehetnek fennakadások. A magyar utazási iroda közvetlen tulajdonosa, az osztrák Thomas Cook már leállította az utazásszervezést – közölte tegnap az M1 Híradója.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A egyik olvasója tegnap a Neckermann Magyarország egyik vidéki partnerirodájánál szeretett volna utat foglalni, de az irodában ezt nem tanácsolták neki. Azt mondták, jobb, ha kivár. Egy kétségbeesett magyar utas Mexikóban rekedt, onnan írt nyílt levelet a cégnek.

Neckermann Magyarország, a nyilatkozatotokban azt írjátok, hogy egyes szállashelyek kérhetik elutazáskor a számla kiegyenlítését. Mi Mexikóban vagyunk, a nyaralás felénél, és felszólított a hotel, hogy fizessünk! 12 órája küldtünk emailt és még mindig nem kaptunk választ! Valaki sürgősen intézzen valamit, mert nincs a nektek kifizetett több mint egymillión felül még egymilliónk, hogy önerőből hazajussunk.”

A megkereste a Neckermann Magyarországot, ám senkivel nem tudtunk beszélni, írásban feltett kérdéseinkre sem válaszoltak.

A brit Thomas Cook cég körül óriási port vert fel a külföldi sajtó körében, hogy a cég vezetői mekkora pénzeket tettek zsebre.

A Daily Mail információi szerint 4,6 millió fontot, bónuszaival pedig több mint 8,4 millió fontot, azaz több mint 3 milliárd forintot mentett ki a csődbe ment Thomas Cook vezérigazgatója közvetlenül a csőd előtt. Az 58 éves Peter Frankhauser 2015 óta évente 725 ezer fontot, körülbelül 275 millió forintot keresett.

Miközben a cég vezérkara kimentett egy kisebb vagyont a társaságból, britek ezrei ragadtak külföldön és több mint 9 ezer alkalmazott veszíti el a munkáját.

 

Boris Johnson miniszterelnök szerint az igazgatókat személyesen kell elszámoltatni.

 

 

És ezeket olvastad már?