INSIDER

Az Új Duna-híd lesz a megoldás a belvárosi forgalomcsökkentésre

A Galvani híd jelentősen csökkenti majd a budapesti autósforgalmat, 55 ezer autóval pedig a belvárosi hidak forgalmát.
  • Szerző: Ripost

Az Új, déli Duna-híd, amelyet Magyarország kormánya tervez, a közlekedési kapcsolatok javítása és a belváros tehermentesítése érdekében, Dél-Budát és Dél-Pestet köti majd össsze.

A Galvani-híd a megoldás része. A külső kerületekből, az agglomerációból naponta 1 millió ember érkezik a belső városrészekbe. Dolgozni, tanulni, szolgáltatásokért, szabadidős céllal. Ezt kell oldani jobb tömegközlekedéssel, P+R parkolókkal, a hiányzó peremhidak, körutak megépítésével – írta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár.

A Galvani hídról készült kérdőívet 5459-en töltötték ki, a válaszadók 95%-a egyetért az új híd építésével, többségük pedig az ahhoz kapcsolódó villamos, kerékpárút, járda és út menti zöldfelületek kialakításával.

Fotó: unstudio.com

Az Új- Duna-híd és az ahhoz kapcsolódó úthálózat csökkenti a budapesti autósforgalmat, hozzájárul a Hungária körúti és a belvárosi forgalomcsillapításhoz és a belvárosi Duna-hidakra nehezedő forgalmi terhelés csökentéséhez. Számszerűsítve: 55 ezer autóval csökkenti a belvárosi hidak forgalmát.

További információkat ITT talál az új hídról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?