INSIDER

Az őszödi beszéddel kapcsolatos adathordozót kapott szerkesztőségünk – ez van rajta

Motoros futár hozta szerkesztőségünkbe a pendrive-ot, amin az elhíresült, 15 évvel ezelőtti őszödi beszéddel kapcsolatos információk vannak.
  • Szerző: Ripost

Az adathordozón a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese látható! A film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. Nézze meg a film előzetesét!

Az elhíresült hazugságbeszéd a választások megnyerését követően, de még a kormányalakítás előtt az MSZP-frakció zárt ülésén hangzott el május 26-án. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök többek között ezt mondta: „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?