INSIDER

Ma tartóztathatják le a Pesti úti ámokfutót

A Fővárosi Főügyészség a férfi letartóztatását javasolta, erről a nyomozási bíró vasárnap dönt majd.
  • Szerző: Ripost

2021. február 28-án jelent meg egy videó a közösségi médiában a Pesti úti ámokfutóról, aki a felvétel szerint a budapesti Pesti úton többször szándékosan áthajt a szembejövő sávba, minden észszerű indok nélkül. A férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal is áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt, egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni az ütközést.

Pechjére, és a lakosság szerencséjére a rendőrök azonosították a sofőrt, március 2-án kihallgatták, és a jogosítványát is elvették.

A Pesti úti ámokfutó a szembejövő sávba hajtott

A Pesti úti ámokfutó a szembejövő sávba hajtott

A férfi tette kimeríti a közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúját, és mivel a lakóhelyén, tartózkodási helyén, és telefonon sem, így az általa megadott elérhetőségek egyikén sem elérhető, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. A meglévő adatok alapján, a férfival szemben azért indult több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben, ezért az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétléstől is megalapozottan kell tartani.

Az ügyészség letartóztatására tett indítványt, ennek elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?