INSIDER

Adománygyűjtő csalókat fogtak Lentiben

A zalai rendőrök további sértettek jelentkezését várják, bizonyára többeket is átvertek.
  • Szerző: Ripost

A Lenti Rendőrkapitányság járőrei szombaton délután megállítottak egy bolgár Skoda Octavia típusú autót és igazoltatták a járműben utazó román állampolgárokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Döbbenet, mit találtak az autóban! Több nyelven írt adománygyűjtő iratokat tartottak maguknál a csalók. Kiderült: nem sokkal korábban egy helyi áruház parkolójában egyikük adománygyűjtésre hivatkozva többekhez odament, és tőlük pénzt kért fogyatékos gyermekek részére.

Felmerült, hogy az ötfős társaság külföldön és Magyarországon is követhetett el bűncselekményeket, ezért őrizetbe vették őket - írja a rendőrség.

Fotó:police.hu

A rendőrség kéri, hogy akiket hasonló módszerrel megkárosítottak, illetve az esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Lenti Rendőrkapitányságon, vagy hívják a 06-92-551-004-es telefonszámot, illetve névtelenség megőrzése mellett tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.