INSIDER

A rendőrség is rámozdult az új kihívásra

Az új őrület azt figurázza ki, hogy mennyire más arcát mutatja valaki az interneten egy karrieroldalon, a Facebookon, vagy egy vidám-menő oldalon, mint az Instagram, illetve egy társkereső oldalon. A countryénekesnő, Dolly Parton indította őrülethez nem csak sztárok, de cégek és szervezetek is csatlakoztak.
  • Szerző: Ripost

Ellepték a közösségi oldalakat azok a fotómontázsok, melyeken négy fénykép szerepel LinkedIn, Instagram, Facebook és Tinder feliratokkal. Bár sokan elsőre nem értik, miről van szó, a magyarázat egyszerű: mindenki más arcát mutatja a legnépszerűbb internetes oldalakon, attól függően, hogy komoly, szakmai oldalról, barátokról, ismerősökről szóló közösségi oldalról, követőknek címzett netes felületről vagy társkereső alkalmazásról van szó. A legnagyobb eltérés természetesen a LinkedIn és a Tinder között látható, hiszen előbbire az üzleti kosztümös, öltönyös fotók kerülnek fel, míg utóbbira a szexibb képek, így leginkább ezekben a különbségekben van a poén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: facebook

Maga a kihívás a nyolcszoros Grammy-díjas amerikai country- és pop-énekesnő, dalszerző és színésznő, a „Countryzene Királynőjeként” ismert Dolly Partontól származik: ő tette fel Instagram-oldalára az első montázst, azzal a szöveggel, hogy „Szerezz magadnak egy nőt, aki mindezt tudja”. Mivel a sztár közel 3 millió követővel büszkélkedhet, egyre több rajongója kezdte el összerakni a saját montázsát. A futótűzként terjedő őrületet a nemzetközi és a hazai sztárok is meglovagolták Arnold Schwarzeneggertől Will Smith-szen és Miley Cyruson és Eminemen át Fluor Tomiig, Istenes Bencéig, Zimány Lindáig és Stohl Lucáig.

Fotó: Újpesti Állatmentő Liga/Facebook

Nem csoda, hogy a kihíváshoz időközben gazdik, állatkertek, de még állatmentő szervezet is csatlakozott.

Fotó: Facebook

Sőt, a Magyar Közút is beszállt a buliba, az Instagramon közzétett montázsuk mellé a következőt írták:

Fotó: Magyra Közút/Instagram

„Nekünk is több arcunk van. Police.hu, Katasztrófavédelem, Országos Mentőszolgálat, nálatok hogy néz ki a Dolly Parton Challenge?” Nem kellett sokat várni a rendőrség válaszára, mely Gál Kristófot, a rendőrség szóvivőjét vetette be.

Fotó: police.hu/Instagram

Mint írták: „Dolly Parton Challenge a mi szemszögünkből. Magyar Közút, mondtuk, hogy készülünk. Katasztrófavédelem, Országos Mentőszolgálat, ti beszálltok?”

És ezeket olvastad már?