INSIDER

A magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat

Egyre több francia állampolgár aggódik a migrációs invázió miatt és gondolja úgy, hogy minden országnak a sajátosságai szerint kell a menekültkérdéshez viszonyulnia - hangzott el Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatója és Orbán Viktor megbeszélésén a Karmelita kolostorban.
  • Szerző: RIPOST

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A segélyszervezetnek több, Magyarországgal közös projektje is volt már, például 2017-ben az iraki Tell-Aszkuf keresztény kisváros újjáépítése.

A megbeszélésen Fromager elmondta, sokat járt a Közel-Keleten és sok megégett ikont látott: a radikális muszlimok leginkább a szent tárgyakat, szent helyeket pusztítják. Az üldözött keresztények számára az egész év nagyböjt, minden nap nagypéntek - fogalmazott, hozzátéve: becslések szerint 200 millió keresztény, vagyis Krisztus követőinek 10 százaléka nem gyakorolhatja hitét teljesen szabadon.

"Franciaországnak már vannak elveszített területei"

A tárgyaláson kitértek a világ más területein zajló egyházellenes támadásokra, így az ázsiai keresztények üldözésére is, illetve
beszéltek az egyre inkább elvilágiasodó Európa problémájáról is.
Orbán Viktor és Marc Fromager egyetértett abban, hogy a nyugati bevándorláspolitika a migránsokkal együtt a Közel-Kelet problémáit is importálja. Franciaországnak például már vannak "elveszített területei", ahol az állam helyett szalafista prédikátorok jelentik a törvényt - hangzott el.

A magyarokban bűntudatot akar ébreszteni a média és Brüsszel

Marc Fromager szerint minden országnak a sajátosságai szerint kell a menekültkérdéshez viszonyulnia. Kifejtette: a magyarokban bűntudatot akar ébreszteni a média és Brüsszel. Ma már azonban a francia átlagpolgár is egyre gyanakvóbb a sajtóban olvasottakkal, látottakkal szemben, aggódik a migrációs invázió miatt, így egyre könnyebben megérti, hogy a magyaroknak joguk van megvédeni a határaikat - idézte fel egy korábbi előadását az ACN igazgatója.

A magyar miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy

a keresztényi segítségnek az a legjobb módja, ha a konfliktusok helyszínén tesznek meg mindent a békéért,

azok, akik a háborús helyzet elől a határ menti táborokba menekülnek, még hazamehetnek, ám Európából soha nem fognak visszatérni.

Nyugat-Európa veszélybe sodorja a kontinens jövőjét

Orbán Viktor és Marc Fromager az európai népesedési válságról is beszélt, megállapították: a kezelésére két megoldás létezik. Vagy szorgalmazzák a születéseket azzal, hogy a politika középpontjába a családok érdekeit helyezik, vagy pedig a migrációs áramlatokat szorgalmazzák. Ma Nyugat-Európa csak az utóbbi megoldást használja, de ezzel veszélybe sodorják a kontinens jövőjét - hangzott el a találkozón.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?