INSIDER

A kormányfő szerint az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva

Az Európai Bizottság mandátuma jövő év májusában lejár - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában, a brüsszeli testület jelenlegi döntéseivel kapcsolatban.
  • Szerző: WM

A kormányfő reagált a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásra és arra is, hogy a testület javaslata szerint 6000 eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak. A kormányfő azt mondta: 

Nem tulajdonítok jelentőséget a bizottság mostani döntéseinek, hiszen minden, most kezdeményezett döntésük már kifutott az időből.

Nem a határokat védő országokat kell büntetni

Elvi kérdésnek nevezte, mire fordítja az unió az emberek pénzét, és veszélyes gondolkodásnak nevezte azt, ha azt a migránsoknak adnák oda. Hangsúlyozta:

A jövőben olyan Európai Bizottság kell, amely nem a határokat megvédő országokat bünteti.

Előnyt jelent a politikai stabilitás

A kormányfő továbbá rámutatott: nincs egyetlen olyan ország sem, ahol egy kormány háromszor egymás után tudott volna kétharmados többséggel nyerni. A politikai stabilitás előnyét pedig be lehet váltani, világossá lehet tenni a világban, hogy a magyar kormány politikája kiszámítható - indokolta az elmúlt hetek diplomáciai nagyüzemét, azt, hogy számos ország vezetőjével tárgyalt. Sikeresnek nevezte az elmúlt heteket és kijelentette: mindez az országot erősebbé teszi és a gazdaságra is jó hatással van. Kijelentette:

A befektetők is tudhatják, hogy a politika felől nem terheli kockázat vállalkozásaikat.

Megmarad a nyugdíjak vásárlóértéke

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban kijelentette:

Amíg kereszténydemokrata kormánya van az országnak, a nyugdíjak vásárlóértéke megmarad.

Egy másik kérdésre jelezte azt is: arra számít, hogy az Egyesült Államok, Ausztrália és Magyarország után további államok lépnek ki az ENSZ migrációval kapcsolatos tárgyalásaiból, ott ugyanis a kibocsátó országok vannak többségben, így a folyamat támogatóinak érdeke érvényesül.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?