INSIDER

20 diplomája van, de még egyetemre jár

Húsz felsőfokú diplomája van a 46 éves Kapus Krisztiánnak, aki jelenleg is két egyetem hallgatója. Nála több diplomával senki sem rendelkezik Magyarországon. Nem mindennapi teljesítményét a Magyar Rekord Egyesület is elismerte.
  • Szerző: Ripost

Most is két egyetem hallgatója Kapus Krisztián, tanulási kedve nem lankad. Eddig húsz diplomát szerzett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kapus Krisztián

„A Kecskeméti Piarista Gimnázium elvégzése után rögtön két főiskolára is beiratkoztam„ – mondta a kezdetekről Krisztián a -nak. Azóta eltelt 28 év, elvégzett 20 egyetemet, de most is két egyetem diákja: a szegedi Gál Ferenc Egyetemen iskolai mentálhigiéniás pedagógus szakvizsgára készül, a Pécsi Tudományegyetemen pedig klinikai idegtudományok szakterületen az internetfüggőségről végez kutatást és doktorál.

Mindig volt egy bizonyos terület, egy olyan tantárgy, amit szerettem volna mélyebben megismerni, így jött mindig a következő szak – árulta el a férfi. „Mindig felhasználom a diplomáimat, pontosabban a diplomák megszerzése közben szerzett tudásomat, és azt integrálni is tudom a munkám során vagy egy éppen adódó feladat megoldásában” - magyarázta a jelenleg kormánytisztviselőként dolgozó diplomarekorder.

Fotó: Kapus Krisztián

Mindezek mellett Krisztián családapa is, három lány boldog apukája. Szabadidejében is szívesen foglalkozik fiatalokkal, hobbija a közösségépítés, az utazás.

„Az időbeosztás mellett a kitartás a kulcs, nem szabad feladni akkor sem, ha nehézségekbe ütközünk. Ha valamihez nincs kedvünk, azon át kell lendülni„ – mondta a rutinos diák, aki a munka és a család mellett nem nehézségként tekint a tanulásra, hanem kihívásnak éli azt meg. Hatalmas rutinja alakult ki az évek során, már 800 vizsgán van túl, de még mindig van vizsgadrukkja. Ma azonban már nemcsak másoknak, hanem saját magának akar megfelelni egy-egy vizsga alkalmával.

 

Ezekből van diplomája

1. Magyar szakos tanár (könyvtáros szak)

2. Katolikus hittanár

3. Művelődésszervező (média szakirány)

4. Egészségfejlesztő-mentálhigiénikus

5. Közoktatási vezető

6. Könyvtár (könyvtári informatikus) szakos bölcsész

7. Orosz nyelv és irodalom

8. Társadalom- és állampolgári ismeretek

9. Művelődésszervező MA

10. Ifjúsági szakértő

11. Pedagógus szakvizsga

12. Politikai tanácsadó

13. Jogi szakokleveles közoktatási szakember

14. Okleveles kisebbségpolitikai szakember MA

15. Okleveles stíluskommunikátor

16. Közszolgálati protokoll tanácsadó

17. Hittanár-Nevelőtanár MA

18. Integritás tanácsadó

19. Katolikus teológus szak

20. Közszolgálati kompetenciafejlesztő tréner

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?