HARCÉL

Migránsokat fogadna be a momentumos főpolgármester-jelölt

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje is befogadná a migránsokat. A politikus közösségi média bejegyzéseiben fejtette ki kritikáját a kormány migrációs politikájáról, miután a kormány bejelentette a déli határkerítés megépítését.
  • Szerző: ripost

Kerpel-Fronius Gábor szerint “jó fejnek és befogadónak” kellene lennie Magyarországnak a menekültekkel szemben. A Momentum főpolgármester-jelöltje egy Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy

ő még a gazdasági bevándorlókat is szívesen fogadná,

tette mindezt azután, amikor a Magyarországra és rajta keresztül az Európába érkező migránsok ugrásszerűen megnövekedett száma miatt a magyar kormány műszaki határzár megépítését rendelte el a magyar–szerb zöldhatáron.

Kerpel-Fronius Gábor szerint nem csak a kerítés építés volt hiba. Szerinte Orbán Viktornak el kellett volna fogadnia a Brüsszel által előírt migráns kvótát:

Orbán (…) dönthetett (volna) amellett, hogy fölhívva az unió figyelmét a veszélyeztetett helyzetünkre, segítséget kérjen és beszálljon az európai együttműködésbe, ami az adott pillanatban a kvótarendszerben való részvételt jelentette volna. Neki azonban ezen a ponton fontosabb volt a belső kommunikáció.

Az egykori SZDSZ-es, most éppen momentumos politikus arról is értekezett, hogy szerinte a bezárkózás politikája helyett a nyitottság politikájára van szükség. Konkrét megoldást ugyan nem javasolt közösségi oldalán, de

nemzethalált jósolt, ha a kormány folytatja a migrációt elutasító politikáját.

A röszkei összecsapást követően a momentumos főpolgármester jelölt már arra készült, hogy a bevándorlók Magyarországon maradnak. Kerpel-Fronius szerint nem európai gondolkodás az, ha Magyarország biztonsága érdekében elutasítjuk a muzulmán tömegek integrációját. Közösségi bejegyzésében nyelvtanfolyamokat, szakmai képzéseket, társadalmi és intézményi együttműködést remélt a migránsok magyarországi integrációjának érdekében.

Kerpel-Fronius Gábornak nem ez az egyetlen hajmeresztő migrációs témájú megnyilvánulása: a tavalyi országgyűlési választások utáni csalódottságában egyenesen a migrációs veszélyt bagatellizálta egy Facebook bejegyzésben. Szerinte egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi – ráadásul ismerőse, családtagja – erőszakolja meg, mint egy migráns. (A megjegyzése: Ez igaz, de csak addig, míg Kerpel-Fronius migránsai Magyarország határain kívül maradnak.)

Főpolgármester jelöltjükhöz hasonlóan a Momentum is álproblémának tartja a migráció kérdését és a migránskártya létét is megkérdőjelezi.

A valóság ezek szerint nem befolyásolja a momentumos politikusokat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?